bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,332.24 4.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.10 3.58%
bnb
BNB (BNB) $ 606.60 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 147.30 7.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527207 4.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475237 6.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150896 7.39%

WisdomTree’nin ETF Başvurusu SEC Tarafından Reddedildi

wisdomtreenin etf basvurusu sec tarafindan reddedildi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), WisdomTree’nin Bitcoin ETF başvurusunu riskli bularak onaylamadığını açıkladı. SEC raporunda, yatırımcıları “sahtekar” ve “manipülatif” eylemlerden korumak için reddetmenin gerekli olduğunu açıklandı.   

Ek olarak kısa bir süre önce VanEck spot Bitcoin ETF önerisinin de SEC tarafından reddedildiğini hatırlatmakta fayda var.    

wisdomtreenin etf basvurusu sec tarafindan reddedildi

WisdomTree’nin ETF Başvurusu SEC’den Onay Alamadı

16 Ekim’de ilk defa Bitcoin ETF onayı veren SEC, devamında birçok başvuruyu reddetmiş ve umutları suya düşürmüştü. Başvuruları reddetme sebebi olarak genelde yüksek risk’i neden gösteren SEC, VanEck’den sonra WisdomTree’ye de onay vermedi.

VanEck’de de SEC raporuVanEck ETF’sinin uygun bulunmadığını açıklayarak kripto pazarında dolandırıcılık ve manipülasyon konusundaki endişelerini yinelemişti. Ancak devamınde ETF onayı gelmiş ve VanEck‘in Bitcoin vadeli işlem borsa yatırım fonu (ETF), Chicago merkezli CBOE borsasında piyasaya sürülmüştü.

Diğer taraftan SEC’in bu reddi sonraısnda da WisdomTree’den benzer bir hamle gelir mi merak konusu.

Son olarak VanEck’in ,Global Digital Asset Mining endeksinin fiyatını ve performansını izleyecek yeni bir ETF başvurusunda bulunduğunu da hatırlatalım. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala