bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,571.03 0.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,101.83 0.14%
bnb
BNB (BNB) $ 585.01 0.03%
solana
Solana (SOL) $ 145.16 0.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52863 0.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457024 2.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16185 7.53%

SEC, NYDIG’in Spot Bitcoin ETF Kararını Erteledi

sec nydigin spot bitcoin etf kararini erteledi

Bir süre önce ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) spot Bitcoin (BTC) ETF başvurusunda bulunan NYDIG hakkında yeni bir gelişme yaşandı. SEC, son tarihi 15 Ocak olan kararını, 60 gün daha uzatarak 16 Mart‘a kadar uzattı.

sec nydigin spot bitcoin etf kararini erteledi2

SEC, NYDIG’e Ek Olarak Valkryie, GrayScale ETF Kararını da Erteledi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ETF kararı söz konusu olduğunda oldukça yavaş karar veren bir kurum olarak biliniyor. Daha öncesinde de birçok kez ETF kararını erteleyen SEC, kısa bir süre önce VanEck ve Kryptoin spot Bitcoin ETF başvurularını reddetmişti.

SEC bu red kararına ilişkin olarak yaptığı açıklamada yatırımcıları korumak için, hileli ve manipülatif uygulamaları önleme gerekliliklerini yerine getirmediklerini söylemişti.

Son olarak SEC Başkanı Gary Gensler’ın, doğrudan Bitcoin tutan bir Bitcoin vadeli işlem ETF’sini görmeyi tercih ettiğini defalarca belirttiğini hatırlatalım. Diğer taraftan haberimizin yazım tarihi itibarıyla, üç Bitcoin vadeli ETF’si ABD’de işlem görmeye devam ediyor.

Ancak SEC’in yeni ETF başvuruları konusunda hangi yönde karar vereceğini öğrenmek için 16 Martı’ı bekleyeceğiz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala