bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,168.85 3.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,992.71 2.19%
bnb
BNB (BNB) $ 562.66 2.20%
solana
Solana (SOL) $ 137.99 5.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522778 1.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455177 2.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132857 3.85%

SEC Başkanı Gary Gensler’dan Bitcoin Çıkışı

sec baskani gary genslerdan bitcoin cikisi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Gensler, Bitcoin‘i diğer kripto para birimlerinden ayrı tuttuğunu belirtti.

SEC Başkanı Gensler: Bitcoin Emtia Olarak Değerlendirilmeli

Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto para birimi ile ilgili tartışmalar yaşanmaya devam ediyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler, Bitcoin’i diğer varlıklardan ayrı tuttuğunu belirterek bir menkul kıymet olarak değil bir emtia olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler, yaptığı son açıklamada, kurumun kripto düzenlemeleri için yürütme yetkisini kullanabileceğini belirtti. Kripto hizmet sağlayıcıları söz konusu olduğunda, yatırımcıların korunacağını belirten Gensler, stablecoinler hakkında da açıklamalarda bulundu.

Stablecoinlerin ticaret ve borç verme platformlarında yerleşim belirteçleri olarak kullanıldığını belirten Gensler, stablecoinlerin düzenlemelere ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Gensler açıklamasında, “Stablecoin’ler para piyasası fonlarına benzer çünkü yatırımcılar bu tür tokenlere yatırım yaparak getiri elde edebilir. Kongre’nin finansal istikrarı sağlamak için ağırlığını koyması uygun olabilir.” ifadelerini kullandı. Kripto para birimlerinin büyük bir kısmının kayıt dışı menkul kıymetler olduğu hakkında yorumları hakkında da açıklama yapan Gensler, “Kamudan para topluyorsanız ve halk bu ortak girişimin çabalarına dayalı olarak kar bekliyorsa bu bir menkul kıymettir” dedi. Son olarak Gensler, kripto para borç verme alanındaki son krizden bahsetti ve yatırımcıları farklı platformlar tarafından sunulan fahiş getiriler konusunda dikkatli davranması gerektiğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala