bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,144.92 6.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.19 4.10%
bnb
BNB (BNB) $ 588.61 4.82%
solana
Solana (SOL) $ 144.29 4.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.533124 2.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46949 2.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147565 11.05%

Sam Bankman-Fried davasında yayın yasağı önerisi gündemde

sam bankman fried davasinda yayin yasagi onerisi gundemde

İflas eden kripto para borsası FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ın eski bir iş arkadaşının özel günlüğünü medyaya sızdırmakla suçlandığı davanın detayları her geçen gün daha fazla merak uyandırıyor. Şimdi ise, davanın taraflarının kamuoyu önünde konuşması hakkında bir yayın yasağı kararı alınıp alınmayacağına federal bir yargıç karar verecek.

SBF Davasında Yayın Yasağı Kararı

ABD Adalet Bakanlığı‘nın eski bir iş arkadaşının özel günlüğünü medyaya sızdırmakla suçladığı eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in davası hakkında kamuoyu önünde konuşmasının yasaklanıp yasaklanmayacağına federal bir yargıç yakında karar verecek.

ABD New York Güney Bölgesi Savcılığı tarafından Pazartesi günü verilen bir kararda, tarafların dava hakkında konuşmasına izin verilmeyeceği ve Bankman-Fried’in aile üyeleri de dahil olmak üzere başkalarının kendi adına açıklama yapmasına neden olamayacağı belirtildi.

Önerilen kararda şu ifadelere yer verildi:

Bu davadaki tarafların, avukatlarının ve temsilcilerinin, muhtemel tanıkların kimlikleri, ifadeleri veya güvenilirliklerine ilişkin açıklamalar, duruşmada kabul edilebilir bulunmayan bilgiler ve bu davanın esasına ilişkin kamuoyunu etkilemeyi amaçlayan açıklamalar da dahil olmak üzere, adil bir yargılamayı engelleyebilecek herhangi bir şeyi kamuya açık iletişim araçlarıyla yaymaları veya tartışmaları yasaktır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala