bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,231.94 0.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,052.48 0.70%
bnb
BNB (BNB) $ 591.26 0.34%
solana
Solana (SOL) $ 152.71 0.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.541216 1.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.449996 2.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153973 0.92%

Rusya Ukrayna Savaşında Altın mı Bitcoin mi Alınmalı?

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla Kripto Bülten‘in yeni bölümü yayında. Bu hafta Kripto Bülten’de yükselen savaş ortamında Bitcoin başta olmak üzere kripto piyasasındaki hareketleri ve nedenlerini inceledik.

Altın mı Bitcoin mi Alınmalı?

Dijital varlık değerlerindeki düşüşler, kripto paranın enflasyona karşı yararlı bir koruma sağlayıp sağlayamayacağı sorusunu gündeme getiriyor sürekli.

Bitcoin, Ukrayna-Rusya gerilimini tırmandıran Putin’in  21 Şubat’taki Ulusa Sesleniş Konuşması esnasında kritik seviyeleri gördü. Rusya lideri, ayrılıkçı bölgeler Donetsk ve Luhansk’ı bağımsız olarak tanıyan kararnameyi canlı yayında imzaladı. Amiral gemisi, piyasalarda bir satış dalgasına yakalandı ve bu dakikalarda 36.370 dolar ile şubat ayındaki o ana kadar en düşük değerini gördü.

Ardından 24 Şubat günü sıcak çatışmalar başlayıp Ukrayna’nın Rusya’ya ait savaş uçaklarını düşürdüğü duyurulduğunda, Bitcoin 34.300 dolar bandına kadar geriledi. Askeri operasyonun başlamasıyla birlikte Bitcoin vadeli işlemlerde 72 milyon dolarlık tasfiye görüldü. Ethereum’daysa bu miktar 70 milyon dolar olarak kaydedildi.

Reuters, “Sıkıntılar gerçek karakteri ortaya çıkarma eğilimindedir” diyerek Bitcoin’in bu süreçte ‘ne düşen bir borsaya karşı iyi bir korunma, ne de altın benzeri bir sığınak’ olduğunu açıkça ortaya koyduğunu” öne sürdü.

İnvesting’de yayımlanan bir makale ise bu noktaya alternatif bir bakış açısı sunuyor. Andy Hecht (endi hekt) imzalı yazı, kripto paraların “kaçış sermayesi” olarak diğer fiziki varlıklara göre çok daha kolay ve güvenli olduğu görüşünde. Hekt, jeopolitik gerilim arttıkça, kripto paralar da tehlike bölgelerinde talep artışı görebilir, diyor. Yani yazar düşük seviyelerden gelebilecek bir alım dalgasına işaret ediyor…

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala