bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,719.46 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,942.56 2.68%
bnb
BNB (BNB) $ 554.21 1.03%
solana
Solana (SOL) $ 133.34 10.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514369 5.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450282 4.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.128683 4.15%

Rusya Merkez Bankası Dijital Ruble’yi (CBDC) Başlattı

rusya merkez bankasi dijital rubleyi cbdc baslatti 1

Rusya‘da kripto para birimlerini yasaklamak için yeni ve daha sert bir yasa tasarısı öneren Rusya Merkez Bankası, Dijital Ruble’yi (Central Bank Digital Currency-CBDC) tedavüle soktu. Üç Rus bankası CBDC’ye pilotluk yapacak. 

Bankanın web sitesinde yayımlanan bir açıklamada üç bankanın halihazırda mevcut mobil banka uygulamalarını kullanan müşterileri için pilot işlemleri ve hesaplarından dijital sürüm için ruble alışverişi yapmak için ağ geçitlerini desteklediği duyuruldu. 

Dokuz bankanın daha yakında pilot programa katılmak için teknolojilerini yükselttiği belirtildi.

Rusya Merkez Bankası Kripto’ya Yasak İsterken CBDC’yi Başlatıyor

Rusya Merkez Bankası, “Ruslar için tamamen yasaklanması gereken kripto para birimlerine bir alternatif olması gerektiğini” söyleyerek merkez bankası dijital para birimi (CBDC) olan dijital rublenin pilot aşamasına başlandığını bildirdi.

Forbes‘a göre, düzenleyici, kripto para birimi düzenlemesine itirazlarını, daha önce lisanslı Rus bankaları aracılığıyla düzenlenmiş kripto alımlarına izin vermeyi öneren Maliye Bakanlığı‘na gönderdi. 

Forbes’ta yer alan haberde, Rusya Merkez Bankasının mektubunda, nitelikli olmayan yatırımcıların bankalar aracılığıyla kripto para ticareti yapmasına izin verilmesinin bir “hükümet koruması yanılsaması” yaratacağını ve insanları “fiili bir Ponzi planına” katılmaya teşvik edeceğini söylediği belirtildi. 

TASS haber ajansına göre, Maliye Bakanlığı bu arada 18 Şubat‘a kadar kriptoyu düzenlemeye ilişkin bir yasa tasarısı önerme yolunda ilerliyor. Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, kripto varlıkların düzenlenmesi için hükümetten yardımcı olmasını istedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala