bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,723.07 1.27%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,110.10 0.16%
bnb
BNB (BNB) $ 585.66 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 146.03 1.59%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529889 0.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465061 0.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16095 10.41%

Adobe ve Rarible, NFT İçerikleri İçin Ortaklık Kurdu

rarible ve adobe nft icerikleri icin ortaklik kurdu 2

NFT’lerin küresel olarak bilinirliği arttıkça, sahte eserler ve telif sorunları da giderek artmaya başladı. Son olarak Rarible ve Adobe, bu soruna karşı çözüm bulmak adına güçlerini birleştiriyor.

Adobe Creative Cloud çözümlerinde oluşturulan ve özellikle NFT’leri içeren dijital içerik için meta verileri korumayı ve doğrulamayı kolaylaştıran yeni bir özellik olan Content Credentials’ın genel beta sürümünü yayınladı.

Adobe’un yeni özelliği ile birlikte, Rarible’da listelenen NFT eserleri, sanatçının sosyal medya profillerini ve kripto cüzdan adreslerini birbirine bağlayarak, NFT’nin veya oluşturucularının çalışmalarının arkasındaki sanatçı olduklarını kanıtlamalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

rarible ve adobe nft icerikleri icin ortaklik kurdu

Rarible, NFT Sahiplerini Korumak İçin Adobe ile Çalışacak

Rarible artık, BBC, Getty Images, Microsoft ve Nikon ile birlikte Adobe’nin İçerik Özgünlük Girişimi’nin bir üyesi. Bu sayede, bir NFT’yi Rarible’da listelediğinizde bu adres herkesin görebileceği İçerik Kimlik Bilgileri meta verilerinde gösterileceğinden ve atıf yapmayı kolaylaştıracağından, çalışmanıza bir Adobe imzası ekleyebilirsiniz.

 

rarible ve adobe nft icerikleri icin ortaklik kurdu 1
Rarible üzerinden Adobe imzalı bir NFT

İki yıl önce Adobe, görsel yanlış bilgilerle mücadele etmek ve içerik oluşturucuları dijital kaynak yoluyla korumak için İçerik Doğruluğu Girişimi’ni (CAI) kurmuştu.

DappRadar’ın verilerine göre Rarible, yayınlandığı tarihte 393,910 dolarlık işlem hacmiyle sekizinci en büyük NFT pazarı olarak karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte, platformun işlem hacmi, Nisan ayında 2,5 milyon dolara ulaştığından bu yana önemli bir düşüş eğiliminde. OpenSea ise, 58 milyon dolardan fazla hacme sahip ve SuperRare’ın çok üzerinde bir hacim ile 1.3 milyon dolar seviyesinde.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala