bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,621.78 1.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,901.38 0.32%
bnb
BNB (BNB) $ 567.60 3.29%
solana
Solana (SOL) $ 143.99 1.78%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500863 1.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.431844 0.71%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149188 0.07%

Ralli sırası Bitcoin madencilik hisselerinde

bitcoin 2

Bitcoin halving yaklaşırken madencilik hisse senetleri yükselişe geçti. BTC fiyatının 30 bin doların üzerine çıkması ve bu seviyeyi direnç belirlemesi ile birlikte, madencilik hisseleri de 2022’deki düşüşten toparlandı.

Bit Digital (BTBT), TeraWulf (WULF), Hut 8 (HUT) ve CleanSpark (CLSK) hisseleri yüzde 10’dan fazla yükselerek yüzde 5 ile yüzde 9 arasında yükselen Marathon Digital (MARA), Riot Platforms (RIOT) ve Hive Digital (HIVE) gibi emsallerini geride bıraktı. Düşen tek madencilik hissesi ise Bitdeer (BTDR) oldu.

Madencilik hisseleri bu yıl Bitcoin’in yükselişini geride bırakarak 2022’deki düşüşten toparlandı. Hisselerin performansını izleyen Valkyrie Bitcoin Miners ETF (WGMI) ise bu yıl fiyatını iki katına çıkardı.

B. Riley analisti Lucas Pipes, yarılanmanın madencilik sektörü için genellikle olumsuz bir durum olduğunu ve yatırımcıların bu olayın madenciler üzerindeki etkisine odaklandığını şu ifadelerle dile getirdi:

“Yarılanmanın her şeyden önce grup için olumsuz olduğuna inanıyoruz. Ancak, düşük maliyetli üreticiler yüksek maliyetli üreticilerden ve iyi sermayelendirilmiş şirketler kaldıraçlı olanlardan daha iyi performans göstermelidir.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala