bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,214.01 3.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,233.98 1.89%
bnb
BNB (BNB) $ 576.49 1.98%
solana
Solana (SOL) $ 180.66 5.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.5907 3.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.412362 4.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.129702 3.71%

ABD’li hedge fonundan Spot Bitcoin ETF’lere şaşırtan ilgi

bitcoin-veri

BlackRock, Grayscale, Ark Invest ve 21 Shares gibi ihraççıların spot Bitcoin ETF’ine yatırım yapan hedge fonu dudak uçuklattı.

Ocak ayında ABD’de onaylanan ve alım satıma açılan spot Bitcoin ETF’ler, kurumsal ilgiyi kripto sektörüne çekmeye devam ediyor. Spot ETF ürünleri, Bitcoin’e yatırım yapmak isteyen, ancak kripto borsalarına bulaşmak istemeyen şirketlere fırsat sunmaya devam ediyor.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, ABD’de işlem gören spot Bitcoin ETF’lere en çok yatırım yapan kurumsal şirketi paylaştı. Boston’da hizmet veren hedge fonu Bracebridge Capital, BlackRock, Grayscale, Ark Invest ve 21 Shares gibi ihraççıların spot Bitcoin ETF’ine dikkat çeken bir miktarda yatırım yaptı.

spot bitcoin etf

Spot Bitcoin ETF’lerde sürpriz isim

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas’a göre, Boston’da bir hedge fonu olan Bracebridge Capital, Spot Bitcoin ETF’lerde en büyük hisseye sahip kurumsallar arasında yer alıyor.

Bracebridge Capital, BlackRock’ın spot ETF’ine 81 milyon dolar yatırım yaptı. Şirket, BlackRock’ın spot ETF’inin en büyük hissedarlarınlarından birisi olarak öne çıktı. Boston merkezli şirket, Grayscale’in GBTC’sine de 20 milyon dolar yatırdı.

Balchunas’ın verilerine göre, şirket, en büyük yatırımlarını Ark Invest’in ve 21 Shares’ın spot ETF’lerine yaptı. Şirketin bu iki ihraççının ETF ürününde 262 milyon doları bulunuyor.

Bracebridge Capital, genel olarak spot Bitcoin ETF’lere 363 milyon dolarlık yatırım yaptı. Bloomberg’ün ETF analisti, Boston merkezli şirketin yatırımlarını “Temelde çılgına döndüler.” şeklinde paylaştı.

Balchunas, piyasa yapıcılar ve yetkili katılımcılar hariç tutulduğunda, Bracebridge Capital’in en çok yatırım yapan kurumsallardan birisi olduğunu açıkladı.

Bracebridge Capital’in portföyünde yaklaşık 12 milyar dolarlık varlık bulunuyor. Bloomberg News’e göre, şirket Princeton Üniversitesi ve Yale Üniversitesi’nin bağışlarından gelen fonları da yönetiyor.

Diğer taraftan SEC’e yapılan bir başvuruda, Bracebridge Capital’in spot Bitcoin ETF varlıklarının iki ay önce 434 milyon dolar olduğu belirtildi. Bu yatırımlarda opsiyonlar dahil tutulmadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala