bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,062.70 0.29%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.27 2.66%
bnb
BNB (BNB) $ 578.37 0.15%
solana
Solana (SOL) $ 167.05 2.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521985 0.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48286 6.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151953 0.75%

Paraguay Senatosu, Kripto Madenciliği Yasa Tasarını Onayladı

paraguay senatosu kripto madenciligi yasa tasarini onayladiaddf

Paraguay Temsilciler Meclisi, 12’ye karşı 40 oyla kripto madenciliği ve ticaretini düzenleyen yasa tasarısını onayladı. Ülkenin Senatosu Aralık ayında zaten benzer bir yasayı geçirmişti. Söz konusu tasarı şimdi Temsilciler Meclisi’nin değişiklikleriyle meclise geri dönecek. 

Paraguay Senatosundan Kripto Madenciliği Yasa Tasarına Onay

Paraguay Senatosu, kripto madenciliği ve ticaretini düzenleyen bir yasa tasarısını onayladı. Aralık ayında, ülkenin Senatosu tasarıyı zaten onaylamıştı. Ancak Mayıs ayında Temsilciler Meclisi değişikliklerle onayladı. Bu nedenle, üst odaya geri döndü.

Şimdi her iki meclis tarafından da onaylanan yasanın, onaylama veya veto etme yetkisine sahip olan yürütme organına sunulması gerekiyor.

paraguay senatosu kripto madenciligi yasa tasarini onayladias

Temsilciler Meclisi tarafından önerilen ve Senato tarafından kabul edilen ana değişiklik, birincil kolluk kuvvetinin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı olacağı ve bunun da ilgili yetkilendirme olmaksızın madencilik yapan veya kripto ile hizmet sağlayan kişi veya tüzel kişileri cezalandıracak.

Tasarının yazarlarından biri olan Kongre Üyesi Carlos Rejala, yasanın, ülkenin kilovat saat başına yaklaşık 5 sent olan düşük elektrik oranlarını kullanarak uluslararası madencileri cezbetmeye çalıştığını söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala