bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,405.45 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,984.82 0.12%
bnb
BNB (BNB) $ 600.32 3.77%
solana
Solana (SOL) $ 143.76 1.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519042 0.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454419 3.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146091 1.09%

OpenAI CEO’su: “ABD kriptoya savaş açtı”

openAI

OpenAI CEO’su Sam Altman, Joe Rogan’a ABD hükümetinin kriptoya karşı savaş açtığını söyledi.

Worldcoin kurucusu ve OpenAI CEO’su Sam Altman, ABD hükümetinin kripto para piyasasını düzenleme ve kontrol etmeye yönelik artan girişimleri hakkında endişelerini dile getirerek, hükümetin eylemlerinin sektöre “savaş” açmakla eşdeğer olduğunu öne sürdü.

Joe Rogan’ın podcast programına konuk olan Altman, “ABD hükümetinin son zamanlarda yaptığından dolayı hayal kırıklığına uğradığım birçok şey var.” diyerek, Kriptoya karşı açılan savaş bunların başında geliyor. Ülke hakkında beni oldukça üzen şey bu.” İfadelerini kullandı.

“Gerçek büyüleyici kripto para birimi Bitcoin’dir.” diyen Rogan ise sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bana göre, evrensel geçerli bir para birimi olma ihtimalinin en yüksek olduğu paranın bu olduğunu düşünüyorum. Olabilecek miktar sınırlıdır. İnsanlar bunu kendi bilgisayarlarıyla çıkarıyorlar. Bu benim için çok etkileyici ve uygulanmış olduğu gerçeğini seviyorum.”

FTX gibi kripto şirketlerinin çöküşünün ardından düzenleyici ortamı tartışan Altman, düzenleme karşıtı olmadığını ve bunun açıkça bir rolü olduğunu söyleyerek, “Ama bence burada önemli bir nokta var; o da şu ki, diğer tüm düzenlemelere sahipsiniz ve bu bizi güvende tutmadı.” dedi.

CBDC’ler ve gözetim

Altman ayrıca teknolojik açıdan etkin bir dünyaya geçişin inovasyonun önündeki engelleri azalttığını ve yolsuzluğu ortaya çıkardığını, ancak bunun bir bedeli olduğunu savunarak, “Gözetim devletinin burada ne kadar ileri gidebileceği konusunda çok endişeliyim” dedi ve ekledi:

“Örneğin, ödemelerin artık nakit para gibi olmadığı, bir şekilde dijital olarak yapıldığı ve Bitcoin kullanıyor olsanız bile birisinin bu akışları izleyebildiği bir dünyada…”

Worldcoin gizlilik endişeleri

Worldcoin, Temmuz ayında piyasaya sürülmesinden bu yana, özellikle kripto para birimi WLD karşılığında kimlik doğrulama kanıtları için göz küresi tarayan küreler söz konusu olduğunda, kripto topluluğundan ve çeşitli yetkililerden kendi eleştirileriyle karşı karşıya kaldı.

Worldcoin, iris taraması yapıldıktan sonra verileri saklamadığını söyledi. Ancak gizlilik kaygıları, Kenya’nın Worldcoin’in operasyonlarını askıya alması ve Arjantin’in Ağustos ayında projeyle ilgili bir soruşturma başlatması için yeterli oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala