bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,324.89 2.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,995.72 1.01%
bnb
BNB (BNB) $ 562.13 0.68%
solana
Solana (SOL) $ 138.96 4.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519396 0.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459485 2.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1331 3.13%

Open AI, İddia Edilen Veri Hırsızlığı Nedeniyle Toplu Dava Açtı

chat gpt 9804

Son dönemde yapay zeka konusu oldukça gündemdeydi. Bu konu özelinde birçok yeni gelişme yaşanıyor. Yapay zeka (AI) aracı olan çok popüler sohbet robotu ChatGPT’nin üreticisi Open AI, özel kullanıcı bilgilerinin internetten kazındığı iddiasıyla Kaliforniya’da bir toplu dava ile karşı karşıya kaldı.

Open AI, Toplu Dava ile Karşı Karşıya

ChatGPT üreticisi Open AI, iddia edilen veri hırsızlığı nedeniyle toplu dava açtı. Dava, Open AI’nin ChatGPT modelini ilgili kullanıcıların izni olmadan milyonlarca sosyal medya yorumu, blog gönderisi, Wikipedia makalesi ve aile tariflerinden toplanan verileri kullanarak eğittiğini iddia etti. Böylece OpenAI, milyonlarca internet kullanıcısının telif haklarını ve mahremiyetini ihlal etti.

openai 792

16 davacı, Open AI’nin bireylerin ChatGPT ile etkileşimlerinden elde edilen özel bilgilere yasa dışı bir şekilde eriştiğini iddia etti. Bu iddiaların doğru olduğu kanıtlanırsa, sanık, web kazıma davalarında emsal teşkil eden bir yasa olan Bilgisayar Dolandırıcılığı ve Kötüye Kullanım Yasasını ihlal etmiş olacaktır. OpenAI’nin önemli bir yatırımcısı olan Microsoft da davada sanık olarak adlandırıldı. 

Yerel bir hukuk firması olan Clarkson konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Milyonlarca kişinin önceden belirsiz kişisel verilerini toplayarak ve bunları değişken, test edilmemiş bir teknoloji geliştirmek için kötüye kullanarak, OpenAI herkesi hesaplanamaz ama sorumlu veri koruma ve kullanımının herhangi bir ölçüsü tarafından kabul edilemez bir risk bölgesine soktu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala