bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,444.46 3.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,051.06 1.99%
bnb
BNB (BNB) $ 574.45 1.58%
solana
Solana (SOL) $ 141.71 1.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52262 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464016 0.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.137591 3.56%

Nomura destekli Komainu’ya Dubai’den lisans

Nomura iştiraki Laser Digital'e Dubai'den lisans

Japonya merkezli finans devi Nomura ile kripto şirketleri CoinShares ve Ledger’in ortak girişimi Komainu, Dubai’den tam kripto lisansı aldı.

Kasım 2022’de MVP lisansını alan Komainu, 10 ay sonra Dubai‘nin Sanal Varlık Düzenleme Kurumu’nun (VARA) lisanslama sürecindeki son adımı tamamladı. Komainu Strateji Başkanı Sebastian Widmann, iş dünyasında büyüme için arzu edilen bir düzenleyici statünün önemine dikkat çekti. Söz konusu lisans ile Komainu, kurumsal stake ve teminat yönetimi de dahil olmak üzere tüm saklama hizmetleri için hizmet verebilecek.

ripple ceosu dubaiye calismalarini genislettiklerini belirttir

Dubai’den lisans alan şirket sayısı artıyor

Dubai’den daha önce önde gelen kripto şirketleri de lisans almıştı Bu borsalar arasında Binance, Bybit, Laser Digital, OKX ve Huobi yer alıyor. BitOasis’in lisansı ise kriterleri karşılamadığı için askıya alınmıştı.

Kripto merkezi olmayı hedefleyen Dubai, yapay zeka (AI) ve Web3 işletmelerini sübvanse etmeye karar vermişti. Lisansların Dubai Uluslararası Finans Merkezi (DIFC) tarafından verileceği ifade edilmişti. Ülkede VARA lisansı almak için üç aşamlı süreçten geçmek gerekiyor. Öncelikle kripto borsalarına geçici onay veriliyor. Daha sonra minimum uygulanabilir ürün (MVP) lisansını alan şirketler, gerekli yeterlilikleri karşıladıktan sonra tam lisans alabiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala