bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,350.78 0.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,071.13 1.47%
bnb
BNB (BNB) $ 574.09 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 170.03 1.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.509702 2.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468496 2.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148989 2.63%

NFT’lerin Hukuki Boyutu Nasıl? NFT’ler Nasıl Düzenlenir?

nftlerin hukuki boyutu nasil nftler nasil duzenlenirad

Son dönemde NFT‘ler birçok yatırımcının ilgi odağı haline gelmiş durumda. Özellikle farklı alanlardan bu sektöre giriş yapan birçok isim NFT’lerin belirli bir düzen içerisinde olmasından yana. Bunun nedeni özellikle her sektörde olduğu gibi NFT sektörününde dolandırıcılıklar ile başı dertte diyebiliriz. Biz de bu hafta NFT‘ler Nasıl Düzenlenir: Hukuki Konular, Vergilendirme Unsurları ve daha fazlasını sizler için derledik.

NFT’lerin Hukuki Boyutu Nasıl?

NFT‘ler son dönemim belki de en hızlı gelişme kaydeden sektörlerden biri oldu diyebiliriz. Bu gelişme ile beraber her alanda olduğu gibi bu sektörde de düzenleme ihtiyacı doğduğunu söyleyebiliriz.

Dijital varlıkların artan popülaritesi, birden fazla yasal endişeyi artırdı. Temelde, NFT düzenleyici çerçevesinin henüz tasarlanmadığı gerçeği yatmaktadır. Açık düzenleyici yönergeler oluşturmanın ana zorluğu, NFT’lerin nasıl tedavi edileceği konusunda hala bir fikir birliği olmamasıdır.

nftlerin hukuki boyutu nasil nftler nasil duzenlenirgd

Şu anda NFT‘leri görmenin üç ana yolu vardır: emtialar, menkul kıymetler ve fikri mülkiyet olarak.

2021’de ABD Kongresi, finansal kurumların faaliyetlerini düzenlemeyi amaçlayan Kara Para Aklamayı Önleme Yasası’nı kabul etti. Yasa, NFT’lere ilişkin düzenlemeleri doğrudan belirlemese de para biriminin yerini alan değişim ortamında yer alan işletmeleri dahil ederek finansal kurumların tanımını genişletir. Bu, genel olarak kripto para birimi ve özellikle NFT’ler için geçerlidir.

Yabancı Varlık Kontrolleri Ofisi (OFAC) da benzer şekilde NFT standartları hakkında herhangi bir özel tavsiyede bulunmamıştır. Ancak ABD yaptırımlarının geleneksel olanlara benzer şekilde dijital işlemler için de geçerli olduğunu belirttiler.

NFT’lerin Vergilendirme Yönleri

BTCHaber olarak geçtiğimiz günlerde NFT Summit İstanbul 2022 etkinliğini alanında birçok önemli isim ile bir araya geldik. Bu isimlerden biri de Unsal Law Managing Partner Burçak Ünsal oldu. Burçak Ünsal‘da NFT’lerin ve kripto para birimlerinin vergilendirilmesi gerektiğini ve bunun için yapılan çalışmalardan bahsetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala