bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,419.26 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.95 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 613.09 2.09%
solana
Solana (SOL) $ 148.49 2.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526503 1.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47253 0.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152059 0.97%

NFT Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? | NFT’ler Vergilendirilebilir Mi?

NFT Summit İstanbul 2022 etkinliğini geride bırakırken, alanında birçok önemli isim ile bir araya geldik. Unsal Law Managing Partner Burçak Ünsal ile birlikte NFT ve kripto para birimlerinin vergilendirilmesi gerektiğini ve bunun için yapılan çalışmalardan bahsedildi.

Burçak Ünsal’dan NFT Vergilendirme Konusu ile İlgili Açıklama

Unsal Law Managing Partner’den Burçak Ünsal ile NFT’lerin vergilendirilmesi nasıl olmalı, NFT’lerde vergi verilmeli mi ve NFT satın alırken nelere dikkat etmeliyiz konularını konuştuk.

Avukat Burçak Ünsal, NFT’ler vergilendirilebilir mi? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sorumuza şu şekilde yanıt verdi:

Özellikle NFT ‘ler özelinde veya diğer başka kategoriler yani kripto para birimleri menkul kıymetler ile karşılaştırılıyor. Bununla beraber bazı NFT’ler yani dijital sanat, müzik, görsel gibi bazı içerikler bu sermaye mevzuatı kapsamında belirlenen diğer tokenlar ile karıştırılıyor. Bu durum NFT piyasası açısından dezavantajlı bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Ayrıca Burçak Ünsal, hali hazırda devam eden kripto regülasyon konusuna da değindi. Burçak Ünsal konu ile ilgili olarak düzenlemelerin acilen getirilmesini söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala