bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,385.98 0.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,091.21 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 582.71 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 144.70 0.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527561 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455913 2.74%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159452 6.15%

Nepal’den Kripto Sitelerine Engel

nepalden kripto sitelerine engelert

Kripto para sektörü FTX krizinin getirmiş olduğu olumsuz hava içerisinde birçok farklı yeni gelişme ile karşı karşıya kalıyor. Çıkan haberlere göre; Nepal‘in Telekomünikasyon Kurumu, tüm internet servis sağlayıcılarına (İSS) kripto ile ilgili tüm faaliyetleri önleme talimatı verdi.

Nepal, Kripto Web Sitelerini Engelleme Çağrısında Bulundu

Nepal‘in telekomünikasyon düzenleyicisi, ülkenin internet servis sağlayıcılarına (İSS) tüm kripto para ticareti web sitelerini engelleme emri verdi ve uymayanlara karşı yasal işlem tehdidinde bulundu.

nepalden kripto sitelerine engelasdff

Daha önce ülkenin merkez bankası, ticaret ve madencilik dahil olmak üzere kripto para birimi faaliyetlerini yasaklamıştı. Aynı zamanda Nepal’in telekomünikasyon otoritesi, kripto para birimi gibi yasa dışı faaliyetlere katılan herkes hakkında halktan bilgi de istemişti.

Bunun yanında en son uyarı, platformlarında kriptoyla ilgili herhangi bir etkinlik gerçekleşirse, İSS’lere ve e-posta servis sağlayıcılarına karşı yasal işlem yapılması tehdidinde bulunuyor. Ayrıca ülkede kripto para biriminin yasak olmasına rağmen, Blockchain veri şirketi Chainalysis tarafından hazırlanan bir Eylül raporu, Nepal de dahil olmak üzere gelişmekte olan pazarların küresel kripto kabulünün ön saflarında yer aldığını ortaya koydu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala