bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,489.01 2.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,121.66 1.25%
bnb
BNB (BNB) $ 587.84 1.07%
solana
Solana (SOL) $ 146.36 3.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.533035 1.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468122 0.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159618 13.62%

Mt. Gox alacaklılarına geri ödeme başladı iddiası

abd adalet bakanligindan mt gox aciklamasi

Mt. Gox’un alacaklılarının, Şubat 2014’ten bu yana borsada sıkışıp kalan Bitcoin’leri için geri ödemeler almaya başladıkları haberleri yayıldı. Reddit’teki paylaşımların ardından gözler uzun süredir faaliyet göstermeyen Bitcoin borsasının üzerinde.

Sosyal medya platformundaki birkaç gönderi, Mt. Gox’un, fonların 24 Şubat 2014’te borsada kilitlenmesinden yaklaşık on yıl sonra, PayPal aracılığıyla kullanıcılara Japon Yeni cinsinden geri ödemeler gönderdiği öne sürüldü.

Ortaya çıkan raporlar doğrulanmasa da Reddit kullanıcısı Free-end254, PayPal ödeme makbuzunu içeren e-postanın ekran görüntüsünü ekleyerek “Ödemeyi yeni aldım” dedi.

Başka bir Reddit kullanıcısı, “Param yeni geldi!” yazdı. PayPal hesaplarına gerçek bir ödemenin düştüğünü iddia etmeden önce, başlangıçta e-postanın bir tür kimlik avı dolandırıcılığı olduğuna inandıklarını ekledi.

Başka bir kullanıcı 0,125 Bitcoin talebinin yalnızca bir kısmının geri ödendiğini kaydetti. İddiaya göre toplam 30.283 yen (mevcut döviz kuruyla 200 dolar değerinde) aldı ve hâlâ yaklaşık 748 dolarlık ödeme eksik.

Mt. Gox’ta 2014 yılında bir saldırı sonucu 850 bin BTC kaybolmuştu.

Ödemeler alınmaya başlandı mı?

Mt. Gox geri ödemeleri, 21 Aralık’ta Japonca takma adlı bir X (eski adıyla Twitter) kullanıcısının, paylaşımıyla yeniden gündeme geldi.  Kullanıcı, Mt. Gox taleplerini banka havalesi yoluyla aldığını ve tutarın hesaplarına Japon Yeni olarak aktarıldığını söyledi.

İddialar Bitcoin borsasının mülkünü denetleyen mütevelli heyeti Nobuaki Kobayashi’nin geri ödemelerin başlamasıyla ilgili olarak e-postalar göndermeye başlamasından yalnızca bir ay sonra geldi.

Kobayashi 21 Kasım’daki e-postasında, mütevelli heyetinin alacaklılara nakit olarak ilk geri ödemeleri 2023’te başlatmayı planladığı ve geri ödemelere 2024’te devam etmeyi beklediğini belirtmişti.

Daha önce ise ödemeler defalarca ertelenmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala