bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,902.93 2.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.86 5.58%
bnb
BNB (BNB) $ 581.03 1.94%
solana
Solana (SOL) $ 172.68 7.49%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523625 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48234 4.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155958 3.96%

Montana Senatosu, Kripto Madencilerini Koruyan Yasayı Kabul Etti

montana senatosu kripto madencilerini koruyan yasayi kabul etti

Kripto para birimlerinin benimsenmesinin artmasıyla birlikte, kripto madencilik faaliyetleri de artıyor. Son dönemde hükümetler, kripto madenciliğine karşı sert düzenlemeler getiriyor olsa da bu durum bazı yerlerde tam aksi şekilde gerçekleşiyor. Montana Senatosu aldığı son kararla, kripto madencilerini koruma yönünde bir adım attı.

Montana Eyalet Senatosu’ndan Kripto Madencilik Kararı

Montana Eyalet Senatosu, kripto madencilerini sektöre karşı bir dizi olası eylemlerden koruyacak olan yeni bir yasa tasarını kabul ettiğini açıkladı. Montana Senatosu tarafından oylanan yasa, senatoda 37’ye karşı 13 oyla kabul edildi. Yasanın yürürlüğe girmesi için, eyalet meclisi tarafından da kabul edilmesi gerekiyor.

montana senatosu kripto madencilerini koruyan yasayi kabul etti2

Söz konusu yasa, evde kripto para madenciliğinin yapılmasını mümkün kılıyor. Madenciler için ayrımcı kullanım oranlarının önüne geçecek olan yasa, ödeme olarak kullanılan kripto paranın ek vergilere tabii olmasının da önüne geçiyor.

Mevduat bununla birlikte yerel yönetimden güç alarak, evde madenciliğe karşı hareket edilmesini ya da aktif operasyonları kapatmak için geriye dönük olarak imar yasalarını kullanmalarını da engelliyor. Son olarak yasa tasarısının oluşturulmasında Bitcoin savunuculuk grubu olan Satoshi Action Fund’ın yardımları bulunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala