bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,648.05 0.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,075.57 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 592.27 0.82%
solana
Solana (SOL) $ 155.34 2.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.536413 1.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450749 1.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15715 0.68%

Metaplex, FTX Krizi Gerekçe Göstererek, Çalışanlarını İşten Çıkarıyor

metaplex ftx krizi gerekce gostererek calisanlarini isten cikariyordff

FTX krizi birçok kripto odaklı şirketi etkilemiş durumda. Özellikle şirketler bu krizden daha az etkilenmek için çalışanlarını işlen çıkarmaya başladı. Son olarak çalışanlarını işten çıkarma kararı alan isim Solana tabanlı Metaplex oldu.

Metaplex, Çalışanlarını İşten Çıkarma Kararı Aldı

NFT protokolü Metaplex, kripto borsası FTX’in çöküşünün dolaylı etkisi nedeniyle personelini işten çıkardı. NFT protokolünün CEO’su Stephen Hess, şirketin hazinesinin doğrudan etkilenmediğini ve temellerinin güçlü kaldığını söyledi.

Ayrıca detaylandırmak gerekirse Metaplex, Solana üzerinde NFT üreticilerinin mint’leme ve airdrop için kullanabileceği bir araç ekosistemidir. FTX’in yaşadığı çöküşün ardından birçok NFT şirketi, FTX ile ilgisi olmadığı konusunda topluluklarına güvence vermek için çaba gösterdi.

metaplex ftx krizi gerekce gostererek calisanlarini isten cikariyorasdf

Metaplex CEO’su ve kurucu ortağı Stephen Hess, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Çabalarımızı birkaç önemli girişime yeniden odaklayacağız: Royalty Enforcement, Creator Studio, Fusion, Compression ve geliştirme araçları ile SDK’ların sürekli iyileştirilmesi gerekiyor.

Son olarak belirtmek gerekirse FTX’in kardeş ticaret şirketi Alameda Research, bu yılın Ocak ayında Metaplex’in 46 milyon dolarlık token satışına katılmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala