bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,074.97 0.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,111.53 0.29%
bnb
BNB (BNB) $ 578.97 0.26%
solana
Solana (SOL) $ 173.20 0.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52044 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477944 0.78%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153751 0.77%

MasterCard’ın Enflasyon Yorumu Dikkat Çekti

MasterCardin Enflasyon Yorumu Dikkat Cekti 1

Küresel enflasyon sorunu giderek büyümeye devam ederken birçok kurum ve kuruluştan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu noktada Fed ve Avrupa Merkez Bankası gibi büyük düzenleyicilerin aldığı kararlar büyük önem taşıyor. Fed’in faiz artırımı politikasındaki tartışmalar sürerken bir açıklama da ödeme devi MasterCard‘dan geldi. Mastercard Ekonomi Enstitüsü Asya-Pasifik, Orta Doğu ve Afrika baş ekonomisti David Mann, enflasyonun şimdiden zirveye ulaştığını ancak 2023′te Covid öncesi seviyelerin üzerinde kalacağını söyledi.

MasterCard’ın Enflasyon Yorumu Pek İç Açıcı Değil

Enflasyon beraberinde birçok sorun getiren oldukça kritik bir problem olmayı sürdürüyor. Küresel olarak birçok ülkenin üzerinde çalıştığı bu soruna bir yorum da MasterCard’dan geldi. Mastercard Ekonomi Enstitüsü Asya-Pasifik, Orta Doğu ve Afrika baş ekonomisti David Mann, enflasyonun şimdiden zirveye ulaştığını belirtti:

“2019′daki kaç ülkenin negatif faiz oranlarına ihtiyacı olduğunu hâlâ tartıştığımız yöne geri dönmeyi bekliyoruz”

Bunlara ek olarak Mann, “Enflasyon o kadar büyük bir zorluk haline geldi. Aniden yükseliyor ve çok yüksek kalıyor” dedi. Ancak merkez bankalarının faiz oranlarını ihtiyaç duyduklarından daha fazla artırmasının riskli olacağı konusunda uyardı:

Screenshot 2022 12 12 at 13.00.39

“Zorluk, gökyüzünün ve yerin nerede olduğu konusunda yönünüzü kaybettiyseniz, nereye varmanız gerektiğinden tam olarak emin olamamanızdır”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala