bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,235.75 0.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,070.03 3.12%
bnb
BNB (BNB) $ 578.97 0.55%
solana
Solana (SOL) $ 167.25 2.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522228 1.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481107 5.82%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152229 0.00%

Lime ve Salesforce’un Helium Ortaklığı Bulunmuyor

lime ve salesforceun helium ortakligi bulunmuyor

Web3 temelli merkeziyetsiz kablosuz ağ şirketi Helium’un, The Verge ve Mashable haberlerine göre internet sitesinde logolarına yer verilen iki tanınmış şirket olan Lime ve Salesforce ile bir ortaklığı bulunuyor.

Helium’un İki Şirketle Ortaklığı Yok

Merkezi olmayan kablosuz ağ şirketi Helium’un internet sitesinde belirttiği gibi Lime ve Salesforce ile bir ortaklığının olmadığı açıklandı. Helium, kısa bir süre öncesine kadar Lime ve Salesforce logolarını sergilemiş olsa da, haberler şu anda hiçbir şirketin teknolojisini kullanmadığını gösteriyor. Helium’un internet sitesinde yer alan SSS sayfasının “Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazları için halka açık, uzun menzilli kablosuz kapsama alanı oluşturan küresel, dağıtılmış bir sıcak noktalar ağı” olarak tanımladığı Helium Ağı’nın arkasında yer alan şirkettir. Helium, etkin nokta sahiplerinin kapsamı doğrulama gibi görevler için kazanabilecekleri HNT adlı kendi Blockchain ağına ve yerel belirtecine sahiptir. Axios, şubat ayında, Tiger Global ve FTX Ventures’ın yeni yatırımcılar olarak katılmasıyla Helium’un 1.2 milyar dolarlık bir değerlemeyle 200 milyon dolarlık D Serisi turunu artırdığını bildirdi.

lime ve salesforceun helium ortakligi bulunmuyor 2

Mashable ilk olarak cuma günü Helium’un “internet sitesinde bu ortaklıktan çok sayıda söz etmesine” ve Lime logosuna sahip olmasına rağmen, Helium ile nakliye şirketi Lime arasında oldukça fazla duyurulan bir ilişkinin mevcut olmadığını bildirdi. Lime, akıllı telefon uygulaması aracılığıyla kiralık elektrik scooter ve bisikletler sunması ile biliniyor. Mashable, Helium’un yıllarca Lime’ın teknolojisini coğrafi konum için kullandığını da belirtti. Ancak bir şirket sözcüsü, Mashable’a 2019 yazısındaki kısa bir ilk testten bu yana Helium ile herhangi bir teması olmadığını söyledi. Lime ayrıca Helium’un bu denemenin bir koşulu olarak isimlendirilen tanıtım materyallerinde kullanmamasını istedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala