bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,235.75 0.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,070.03 3.12%
bnb
BNB (BNB) $ 578.97 0.55%
solana
Solana (SOL) $ 167.25 2.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522228 1.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481107 5.82%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152229 0.00%

Lancium, Veri Merkezi Geliştirmek için Anlaşma İmzaladı

lancium veri merkezi gelistirme anlasmasi imzaladi 2

Houston merkezli kripto madenciliği güç yönetim şirketi Lancium; büyük ölçekli, yenilenebilir enerjiyle çalışan bir veri merkezi inşa etmek adın Teksas’taki Taylor County ve Abilene şehirleriyle 2,4 milyar dolarlık bir ortaklık anlaşması imzaladı. Lancium bu anlaşma ile kuzey orta Teksas şehrinde, Bitcoin madenciliğine ve diğer enerji yoğun uygulamalara odaklanacak. Lancium söz konusu olan tesisi, 2022’nin ilk çeyreğinden itibaren inşa edecek.

Lancium CEO’su Michael McNamara konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

İdeal konumu, bol miktarda rüzgar ve güneş enerjisi üretimine yakınlığı, yüksek kaliteli işgücü ve gelecekte büyüme fırsatları nedeniyle Abilene’i ikinci Temiz Kampüs olarak seçtik.

Lancium’un Veri Merkezi Anlaşması, Bitcoin Madenciliğine Odaklanacak

Teksas’ın Abilene ve Taylor County şehirler, yapılan açıklamaya göre; Houston merkezli altyapı şirketi Lancium ile 2,4 milyar dolarlık bir veri merkezi kampüsü inşa etmek için ortaklık kurdu. Söz konusu olan veri merkezi kampüsü, 1 gigawatt’ın üzerine genişleme kapasitesiyle, 200 megawatt’ta başlayacak.

lancium veri merkezi gelistirme anlasmasi imzaladi

Lancium, yaklaşık 800 dönümlük bir alana 2022’nin ilk çeyreğinde temel atacak. Veri merkezinin Abilene ve Taylor County’ye toplam ekonomik etki olarak yaklaşık 993.4 milyon dolar getirmesi bekleniyor. 

Abilene Development Corporation’ın başkanı ve CEO’su Misty Mayo ise konu ile ilgili olarak şunları aktardı:

Bu projenin Taylor County ve Abilene Şehri’ne öngörülen toplam ekonomik etkide 993.4 milyon dolar getireceği tahmin ediliyor.

Misty Mayo ayrıca veri merkezlerinin güç yönetimi hizmetleri sağlarken, Bitcoin madenciliği, yüksek verimli bilgi işlem ve diğer enerji yoğun uygulamalara ev sahipliği yapacağını belirtti. Ayrıca hatırlatmak gerekirse; geçtiğimiz ay Lancium 150 milyon dolarlık bir finansman sağladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala