bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,832.91 0.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,109.78 0.12%
bnb
BNB (BNB) $ 577.62 1.37%
solana
Solana (SOL) $ 172.10 1.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521943 0.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480447 0.75%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152152 1.82%

Kritik karar öncesi 30 bin BTC’lik hareket

grayscale

Grayscale-SEC davasında çıkacak kararın hemen öncesinde borsalarda ilginç bir hareketlilik yaşandı. Kararın açıklanmasından önce Bitcoin’in borsa arzında önemli ölçüde artış görüldü. Borsalara tam 30 bin BTC transfer edildi.

osprey grayscalee yaniltici bilgi gerekcesiyle dava acti

Grayscale kararı öncesi garip hareketlilik

Analitik şirketi Santiment, Grayscale davası öncesinde gerçekleşen Bitcoin hareketlerini açıkladı. Grayscale, SEC’e karşı açtıığ davadan zaferler ayrıldı. Karar ile birlikte SEC, daha önce reddettiği ETF başvurusunu yeniden değerlendirecek. Bu kararın ardından kripto piyasa yönünü yukarı çevirdi. Bitcoin liderliğinde kripto varlıklarda sert yükseliş kaydedildi. BTC, yüzde 7’nin üzerinde yükselişle 28 bin doların üzerini test etti ancak kalıcı olamadı.

Önemli karar öncesi merkezi borsalara 30 bin BTC taşındığı ortaya çıktı. Santiment’in takip ettiği verilere göre 27.400 dolar piyasa fiyatı baz alındığında bu rakam 822 milyon dolara karşılık geldi. Söz konusu hareketlilik bazı trader’ların fiyat artışını tahmin ettiği şeklinde yorumlandı. Karar ile ilgili haberlerin önceden alınmış olunabileceği de iddia edildi.

CryptoQuant verilerine göre ortalama giriş veya işlem başı borsalara aktarılan BTC miktarı da 21 Haziran’dan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Ortalama giriş miktarındaki artışın potansiyel satış baskısına işaret ettiği ifade edildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala