bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,346.04 1.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,137.73 3.64%
bnb
BNB (BNB) $ 580.63 0.52%
solana
Solana (SOL) $ 175.55 4.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52518 0.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.484413 0.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156261 2.48%

Kripto Yatırımcılarına İki Yeni Yazılım Uyarısı

kripto yatirimcilarina iki yeni yazilim uyarisi

Siber saldırılar, kripto yatırımcılarına yönelik en büyük tehditler arasında yer alıyor. Son dönemlerde yapılan saldırılarla birçok yatırımcı mağdur oldu. Siber güvenlik şirketleri ise yatırımcıları dikkat etmeleri konusunda sık sık uyarıyor. Yazılım şirketleri, iki yeni kötü niyetli yazılım daha tespit edildi. İki yazılımın özellikle ABD’deki kripto yatırımcılarını hedef aldığı belirtiliyor.

Kriptoda İki Yeni Kötü Niyetli Yazılım Tehlikesi

Siber güvenlik yazılımı Malwarebytes, iki yeni kötü niyetli yazılım ile ilgili yatırımcıları uyardı. Malwarebytes‘e göre iki yazılımda kripto yatırımcılarını aktif olarak hedef alıyor. Mortal Kombat fidye yazılımı ile Laplas Clipper‘ın bilinmeyen kaynaklar tarafından yayıldığı belirtiliyor.

kripto yatirimcilarina iki yeni yazilim uyarisi2

Cisco Talos tarafından tespit edilen yazılımlar, Aralık 2022’den bu yana dikkatsiz yatırımcıların kripto varlıklarına yönelik çalışmalar yapıyor. Yazılımlar ağırlıklı olarak ABD’de yaşayanları hedef alıyor. İngilere ve Filipinler’deki yatırımcılar için yüksek tehdit oluşturduğu belirtiliyor. Kötü niyetli yazılımların Türkiye’deki yayılımının ise düşük seviyelerde olduğu kaydedildi.

Hacker‘ların iki yeni yazılım ile cüzdan adreslerindeki zaafları kullanarak kripto paraları transfer ettiği tespit edildi. Saldırılar bireysel veya kurumsal yatırımcı farketmeksizin pek çok kişiye yapılabiliyor. MortalKombat fidye yazılımı, kullanıcı dosyalarını şifreliyor ve ödeme talimatlarını kapsayan bir not bırakıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala