bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,059.70 6.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,014.20 4.41%
bnb
BNB (BNB) $ 582.97 2.88%
solana
Solana (SOL) $ 161.40 13.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517743 3.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456359 6.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154958 5.85%

Kripto sektörü, ABD Hazinesi’nin önerisine tepki gösterdi

usa

Kripto sektörü, ABD Hazinesi’nin vergi raporlamaya ilişkin regülasyon önerisini protesto ediyor.

Önerilen yeni kurallarla birlikte şirketler, birçok kripto para birimi işlemini raporlamak durumunda kalacak. Endüstri savunucuları ise anayasal endişelere gerekçe göstererek bu hamlenin merkeziyetsiz finans için bir engel olacağını iddia ediyor.

Hazine, geçtiğimiz ağustos ayında kripto aracılarının geleneksel finans sektöründeki aracılarla aynı şekilde muamele görmesini gerektiren bir dizi regülasyon önerisi yayımladı.

Bu önerinin ardından Hazine, mektup yağmuruna tutuldu. Hazine’nin 124.000’den fazla şikayet aldığı ifade edildi.

“Tanım çok geniş”

Blockchain Associations’dan Marisa Copel, sunulan önerinin aşırı geniş sınırlarının olduğunu ve bu tanımın merkezi kuruluşlarla sınırlı olması gerektiğini ifade etti. Copel, kullanıcıların birbirleriyle bağlantı kurduğu DeFi protokolleri tam anlamıyla bir aracı şirketi gibi faaliyet göstermediğinin altını çizdi.

“Teklife uyum sağlamanın tek yolu, protokollerin kendilerini benzersiz kılan merkeziyetsiz teknolojiyi terk etmeleridir. Bu, ABD merkezli tüm DeFi projelerini yurt dışına itecek veya tamamen ortadan kaldıracak”

DeFi Eğitim Fonu da bu ayların başlarında kaleme aldığı mektupta, Hazine’nin “dijital varlık aracısı” adı altında yeni bir broker türü yarattığını söyledi.

Hazine’ye isimsiz birçok mektubunda gönderildiği ifade etti. Yapılan bu çağrıların temel noktası, Hazine’nin bireylerin mahremiyet hakkına saygı duyması oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala