bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,003.95 0.34%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,080.62 0.95%
bnb
BNB (BNB) $ 578.17 0.12%
solana
Solana (SOL) $ 168.74 2.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513054 1.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471457 2.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150558 1.43%

Kripto Piyasalarında Bu Hafta Yükselenler

Bu Hafta Yükselenler

Kripto para sektöründe oldukça hareketli günlerin içerisindeyiz. Bir taraftan Beyaz Saray’dan gelen ilk kripto para raporu endişe yaratırken, diğer taraftan artan yükselen piyasalar yatırımcıların yön belirlerken zorlanmasına neden oluyor. Bu noktada birçok kripto para yükseliş sinyalleri verirken bazıları yatırımcısını oldukça sevindirmiş durumda. Gelin bu hafta yaşadığı artışla birlikte yatırımcının yüzünü en çok güldüren kripto paralara hızlıca değinelim. Öncelikle:

Kripto Piyasalarında Bu Hafta Yükselenler

Haftanın yıldızı: Terra (LUNA)

9 Eylül Cuma günü Terra (LUNA) gün içerisinde yüzde 230 artarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. İlk olarak vergi yakımı (tax burn) teklifinin onayının ardından geçtiğimiz haftadan bu yana yüzde 100’den fazla artış yaşayan Terra Luna Classic (LUNC), yeni sürümü olan LUNA’nın artışı için önemli bir zemin hazırladı. LUNA için asıl yükseliş etkisi ise bir LUNA balinasının yaklaşık olarak 1.5 milyon euroluk LUNA alımı yapması ile başladı ve bu alım piyasalara oldukça büyük bir etki sağladı. Öyle bu yükseliş sonrası LUNA haftayı yüzde 216 yükseliş ile kapattı.

Kripto Piyasalarında Bu Hafta Yükselenler

Ravencoin (RVN) Yüzde 84 Artış

Ravencoin de (RVN) bu hafta yatırımcılarına en çok kazandıran kripto paralar arasında üst sıralarda yer aldı. Haftanın başında 0.028 dolardan fiyatlanan RVN, yüzde 84’lük bir artış yaşayarak 0.060 dolara kadar çıktı. Ancak içeriğimizin yazımı itibarıyla 0.050 dolardan satılan RVN, yine de yatırımcının yüzünü güldürmeyi sürdürüyor.

Kripto Piyasalarinda Bu Hafta Yükselenler 2

Terra Classic USD (USTC)

TerraUSD’den (UST) yeniden markalanan TerraClassicUSD (USTC), Terra Classic ağında merkeziyetsiz bir algoritmik stablecoin’dir. USTC’nin Mayıs 2022’deki depeginden sonra, Terra topluluğu, Terra 2.0 adı verilen algoritmik stablecoin’ler olmadan yeni bir ağ oluşturmaya karar verdi. Orijinal Blockchain, Terra Classic olarak yeniden adlandırıldı ve bu ağda kalan UST’ye USTC denildi. Ancak yaşanan yeni bir öneri kabulü sonrası Terra Classic ağının yeniden canlanacağı açıklandı. Bunun üzerine USTC yüzde 75’lik bir artış yaşadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala