bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,984.14 1.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.10 0.39%
bnb
BNB (BNB) $ 586.05 0.38%
solana
Solana (SOL) $ 146.24 1.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529747 0.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462066 1.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159486 8.93%

Kripto Para Dünyasında Bu Hafta Neler Yaşandı? (18- 25 Aralık)

abd senatoru jon tester kripto paralar ile ilgili konustufdsfgdfgfd

Kripto para borsası FTX’in kısa süre önce iflas bayraklarını çekmesi ile piyasa bir hayli zor günlerden geçti. Son olarak kripto sektöründe geçtiğimiz hafta neler yaşandı? Birlikte inceleyelim.

SEC Başkanından Kripto Para Açıklaması

SEC Başkanı Gary Gensler, yaptığı son açıklamada, ajansın sabrının dijital varlık borsaları ve düzenlemelerinden kaçan diğer firmalar için zayıfladığını söyledi. FTX’in kurucu ortağı Sam Bankman-Fried’e dava açan SEC, kısa bir süre önce kripto yöneticisine dijital varlık borsasının çöküşündeki rolleri nedeniyle de dava açtı.

Sam Bankman-Fried 250 Milyon Dolarlık Kefaletle Serbest Kaldı

Zincirlenmiş ve mavi bir takım elbise giyen Sam Bankman-Fried, bugün Manhattan federal mahkemesindeki kefalet duruşması için sulh yargıcının karşısına çıktı. Davasına bakan yargıcın önünde daha sonra yapılacak olan bir savunmaya girilmedi.

Kefalet paketi, ailesinin Kaliforniya’daki evi tarafından güvence altına alınan 250 milyon dolarlık bir kişisel teminat bonosu içeriyor. Şartlar arasında Sam Bankman-Fried’in ailesiyle birlikte kalması ve elektronik izlemeye tabi olması gerekiyor.

Caroline Ellison ve Gary Wang Suçlarını İtiraf Ettiü

İflas etmiş olan kripto para borsası FTX ve FTX’e bağlı olan şirketlerle ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. FTX’in kurucusu olan Sam Bankman-Fried’in ardından gelen en önemli iki isim suçlarını itiraf etti.

Coinbase, İrlanda’da Lisanslandırıldı

Coinbase’in bu lisansı, şirketin İrlanda’dan Avrupa’ya ve uluslararası düzeyde kişi ve kurumlara ürün ve hizmet sağlamaya devam edebileceği anlamına geliyor. Coinbase ayrıca ülke operasyonlarının daha önce Crypto.com, Deloitte ve Citi’nin yeni direktörü Cormac Dinan tarafından yönetileceğini söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala