bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,017.15 2.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.01 0.78%
bnb
BNB (BNB) $ 589.40 0.72%
solana
Solana (SOL) $ 147.69 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.533479 0.13%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468205 0.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162459 12.80%

Kripto Milyarderleri için Mart Ayı Sonrası Pek İyi Geçmedi

Kripto Milyarderleri icin Mart Ayi Sonrasi Pek Iyi Gecmedi

Kripto para sektörünün 2022’de pek iyi günler yaşamadığı kuşku götürmez bir gerçek. Tam Terra’nın yaraları sarıldı derken patlak veren FTX krizi, beraberinde birçok sorunu daha getirdi. Doğal olarak kripto piyasaları sert bir tepkiyle karşılandı. Kripto milyarderleri ise servet eritti.

Kripto Milyarderleri için Mart Ayı Sonrası Pek İyi Geçmedi

Kripto Milyarderleri için Mart Ayı Sonrası Pek İyi Geçmedi

Forbes tarafından yapılan son tahminlere göre, kripto endüstrisindeki ayı piyasası ve iflas dalgası, son dokuz ayda kurucuların ve yatırımcıların cebinden 116 milyar dolar harcadı.

Zenginlerin yaşadığı bu kayıp, Mart ayından bu yana servetlerinin yarısından fazlasını kaybeden 15’ten fazla kişiyle, uzaydaki 17 kişinin birleşik kişisel öz sermayesini temsil ediyor. Sonuç olarak kripto milyarderler listesinden 10 isim çıkarıldı.

En büyük kayıplardan biri ise şüphesiz Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao oldu. Mart ayında kripto borsasındaki yüzde 70 hissesinin değeri 65 milyar dolardı, ancak şimdi 4.5 milyar dolar değerinde. Doğal olarak bu durum CZ’yi en fazla varlık kaybeden kişilerden yapıyor.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong‘un net serveti ise Mart ayındaki 6 milyar dolardan 1.5 milyar dolara düştü. Ripple’ın kurucu ortağı Chris Larsen’in serveti 4.3 milyar dolardan 2.1 milyar dolara düşerken, Gemini’den Cameron ve Tyler Winklevoss’un değeri Mart ayında 4 milyar dolardı, ancak şimdi her birinin değeri 1.1 milyar dolar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala