bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,912.93 2.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,093.39 4.94%
bnb
BNB (BNB) $ 580.46 1.65%
solana
Solana (SOL) $ 169.54 5.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522745 1.38%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480472 5.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154846 3.18%

Kripto Dolandırıcılarının Yeni Kozu Apple’ın Etkinliği Oldu

Kripto Dolandiricilarinin Yeni Kozu Applein Etkinli Oldu

Kripto sektörü kullanıcılar tarafından bir fırsat kapısı olarak görülüyor. Bu noktada yatırımcılar her fırsatı değerlendirmek için bazen dikkatsiz davranabiliyorlar. Doğal olarak dolandırıcılar da bu tarz durumları kaçırmıyor. Son olarak kısa bir süre önce gerçekleşen Apple‘ın canlı etkinliği, kripto dolandırıcılarının yeni kozu oldu.

Kripto Dolandiricilarinin Yeni Kozu Applein Etkinli Oldu 1

Dolandırıcılar Apple’ın Etkinliğini Taklit Etti

Kripto para dolandırıcılarının en sık kullandığı yöntemlerden biri de şüphesiz sahte canlı yayınlar. Kimi zaman Elon Musk kimi zaman da Vitalik Buterin‘in videolarını kullanarak canlı yayınlar düzenleyen bu dolandırıcılar, bu sefer de Apple’ın etkinliğini taklit etti. Dolandırıcılar sahte bir YouTube canlı akışıyla Apple etkinliğinden para kazanmaya çalıştı.

Sahte yayın aslında Apple CEO’su Tim Cook ile eski bir röportajı gösteriyordu. Dolandırıcılar, etkinlik sırasında bir dizi anahtar kelimeyle videoyu arama sonuçlarının en üstüne çıkarmayı başardılar. Dolandırıcıların asıl amacı ise bilinçsiz ve dikkatsiz kullanıcıları, phising amaçlı bir web sitesine yönlendiren bağlantılara çekmekti.  

Ne yazık ki Apple’ın etkinliği sırasında bu sahte etkinliği yaklaşık olarak 165.000 kişi izliyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala