bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,718.07 0.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,093.47 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 589.80 0.63%
solana
Solana (SOL) $ 153.98 4.65%
xrp
XRP (XRP) $ 0.551081 3.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461 0.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158404 1.94%

Kripto Borsalarının Hacmi, Ağustos Ayında Düşüş Yaşadı

kripto borsalarinin hacmi agustos ayinda dusus yasadit

Kripto para piyasası son dönemde yaşadığı düşüşler ile beraber birçok alanı olumsuz etkiledi. Bu alanlardan biri de kripto borsalarının hacimleri. The Block Research’ün verilerine göre hem merkezi hem de merkeziyetsiz borsaların hacmi, Ağustos ayında bir önceki aya göre düşüş yaşadı.

Kripto Borsalarının Hacminde Düşüş Yaşanıyor

The Block Research’e göre, kripto para piyasalarında yaşanan düşüş, kripto borsalarına da etki etmiş durumda. Hem merkezi hem de merkeziyetsiz borsaların hacminde Temmuz ayına göre düşüş yaşandı.

kripto borsalarinin hacminde dusus yasandit

Binance, yüzde 69,5’luk oranla pazar payının en önemli kısmına hakim olmaya devam ediyor. Binance’i yüzde 9,3’lük oranla Coinbase ve yüzde 7,8’lik oranla FTX takip ediyor. Merkeziyetsiz borsalarda ise Uniswap, baskın konumunu sürdürmeye devam ediyor. Borsalar, Ağustos ayında 53,9 milyar dolarlık hacim kaydetmiş durumda.

The Block’un yasal hacim endeksine göre merkezi borsaların Ağustos ayı hacmi 630.3 milyar dolar seviyesinde yer aldı. Bu, Temmuz ayındaki 632,7 milyar dolara kıyasla bir düşüş yaşandığını ortaya koyuyor.

Hoffman’ın raporuna göre merkezi olmayan borsalarda ve merkeziyetsiz borsalarda hacim oranı toplamda yüzde 8,6 oranında düşüş yaşadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala