bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,091.98 2.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,097.25 5.19%
bnb
BNB (BNB) $ 581.72 2.16%
solana
Solana (SOL) $ 169.61 6.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524309 1.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482396 4.76%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155619 3.87%

KPMG’ye Göre Kripto Yavaşlaması Devam Edecek

kpmgye gore kripto yavaslamasi devam edecek

Dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar kripto para birimlerini de etkilemeye devam ediyor. Küresel denetim ve danışmanlık firması KPMG, yatırımcıların kripto yatırımlarının yılın kalan döneminde de düşeceğini açıkladı.

Kripto Yatırımlarının Yavaşlaması Yıl Sonuna Kadar Sürecek

Küresel denetim ve danışmanlık firması KPMG’nin son raporuna göre, kripto para şirketlerine yapılan küresel yatırımlar, geçtiğimiz yıl 32.1 milyar dolar olan rekor seviyeden 2022’nin ilk yarısında 14.2 milyar dolara düştü. KPMG’nin raporunda, “Beklenmedik Rusya – Ukrayna çatışması, artan enflasyon ve Terra Blockchain ekosisteminde yaşanılan sıkıntılar nedeniyle kripto alanı önemli bir ölçüde çökmesine rağmen, yıl ortası yatırımlar 2021’den önceki tüm yılların çok üzerinde bir şekilde gerçekleşti. Bu durum, kripto alanının büyüyen olgunluğunu ve yatırım çeken teknolojilerin ve çözümlerin genişliğini ifade ediyor.” ifadesine yer verildi.

kpmgye gore kripto yavaslamasi devam edecek 2

Yılın ilk yatısındaki en büyük anlaşmalar, risk sermayesi yatırımcıları kripto saklama şirketi Fireblocks’a 550 milyon dolar, Ethereum altyapı kurucusu ConsenSy’ye 450 milyon dolar ve kripto para borsası FTX’e 400 milyon dolarlık yatırım yapan risk sermayesi yatırımcıları oldu. KPMG, yılın ikinci yarısında yatırımcıların kripto para birimi ve NFT sunan şirketlerden uzaklaşmasını ve özellikle finansal teknolojinin güncellenmesinde Blockchain teknolojisinin kullanımını içeren Blockchain altyapı şirketlerine yöneleceğini düşünüyor. Firma uyumluluk ve işlem izlenebilirliği ile ilgili ürünlere artan bir odaklanma ve kriptoya yatırım yapmak için daha düşük riskli bir yol olarak istikrarlı paralara (stablecoin) artan bir kurumsal ilginin olduğunu belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala