bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,449.07 0.52%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.24 0.63%
bnb
BNB (BNB) $ 580.14 0.00%
solana
Solana (SOL) $ 173.73 0.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520272 0.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478502 1.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153509 1.28%

Kolombiya Merkez Bankası, Blockchain için Ripple ile Ortak Oldu

ripple dunya capinda buyuyen faaliyet alanina degindief

Birçok ülke blockchain teknolojisi ile yakından ilgilenirken, bu kez Kolombiya Merkez Bankası ve Ripple’dan ortak bir hamle geldi. Kolombiya Merkez Bankası, blockchain kullanım durumlarını geliştirmek için Ripple ile ortaklık kurdu.

Kolombiya Merkez Bankası ve Ripple’dan Ortaklık Hamlesi

Kolombiya Merkez Bankası, blockchain teknolojisinin kullanımını keşfetmek için blockchain şirketi Ripple ile ortaklık kurdu.

ortaklik

Kolombiya Merkez Bankası, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı (MinTIC) ile birlikte yüksek değerli ödeme sistemini iyileştirmek için Ripple’ın CBDC platformunu pilot olarak kullanacak. Kolombiya Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bakanı Mauricio Lizcano,, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Kamu kaynaklarından ödün vermeden kontrollü bir ortamda deneneceğini ve test edilecek. Kuruluşlardaki süreçleri güvenli ve verimli bir şekilde iyileştirmeyi ve tamamlamayı başaran blockchain teknolojisine sahip bir çözümün geliştirilmesinde elde edilen sonuçlar aracılığıyla potansiyel verimlilikler değerlendirilebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala