bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,146.92 2.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,956.37 1.02%
bnb
BNB (BNB) $ 595.46 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 148.85 2.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507766 1.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441558 0.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150691 6.96%

Kenya Merkez Bankası CBDC’ler için Kamuya Açık Tartışma Başlattı

The Central Bank of Kenya

Kenya Merkez Bankası (CBK), potansiyel bir CBDC‘nin yerel finansal sistemi olumlu yönde etkileyebileceğini açıkladı. Bununla birlikte kurum, kamuoyunun bu konuda ne düşündüğünü öğrenmek için kamuya açık bir tartışma başlattı.

ulkelerin merkez bankasi dijital para birimi cbdc vizyonu 6

Kenya Merkez Bankası CBDC’ler Görüş İstiyor

Kenya Merkez Bankası (CBK), bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) başlatmanın, çok katmanlı bankacılık yapısını düzenleyip, sınır ötesi ödemeleri iyileştirebileceğini düşünüyor. Kuruluş bu yüzden CBDC’lerin daha verimli ve daha az maliyetli olacağını ekledi.

Diğer taraftan Kenya Merkez Bankası, bir CBDC‘nin “istikrarlı paralar gibi özel olarak çıkarılan yeni para benzeri araçlardan daha güvenli ve daha güvenilir ödeme hizmetleri sağlayarak toplumu yeni özel para biçimlerinin riskinden” potansiyel olarak koruyabileceğini de sözlerine ekledi.

Ek olarak kurum, böyle bir finansal ürünün siber saldırılar için bir fırsat sunma olasılığını farkında:

“Bilinmeyenler” merkez bankalarının para politikası, finansal istikrar ve ödeme sistemleri gözetimi gibi temel işlevlerini etkileyecektir.”

Kenya, halihazırda merkez bankası dijital para birimlerini aktif olarak araştıran bir dizi ülke arasında yer alıyor. Bunlar arasında öncelikle Çin olmak üzere, Hindistan, Güney Kore, Malezya yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala