bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,965.87 6.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,101.97 4.11%
bnb
BNB (BNB) $ 583.58 3.73%
solana
Solana (SOL) $ 144.43 4.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528435 0.85%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466075 3.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151087 13.60%

Justin Sun’ın Gündeminde Sri Lanka’daki Ekonomik Kriz Var

justin sunin gundeminde sri lankadaki ekonomik kriz var

Pandeminin ve Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaşın etkisiyle dünya genelinde ekonomik sıkıntılar yaşanıyor. Son zamanlarda dünyanın gündeminde Sri Lanka’da yaşanan ekonomik kriz yer alıyor. Sri Lanka halkı, sokağa çıkmış durumda. TRON’un kurucusu Justin Sun da Sri Lanka hakkında bir paylaşım yaptı.

Justin Sun, Sri Lanka’daki Ekonomik Kriz Hakkında Konuştu

TRON’un kurucusu Justin Sun, Sri Lanka’da yaşanan ekonomik krizle ilgili bir tweet paylaştı. Sun, Sri Lanka’da yaşanan krizi değerlendirerek, ülkenin DAO modunda olduğunu dile getirdi. Justin Sun, Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili şu şekilde bir tweet paylaştı:

Sri Lanka, resmen DAO modunda. Çözüm olarak Web3 ile Sri Lanka’yı iflastan çıkarıp refaha nasıl ulaştıracağım konusunda harika fikirlerim var.

Justin Sun’ın tweetine binden fazla beğeni ve birçok yorum geldi. Tweeti beğenenler arasında Ava Labs CEO’su Emin Gün Sirer de vardı.

Sri Lanka’da Yaşanan Ekonomik Kriz

Hindistan’ın güneydoğu kıyılarında 22 milyonluk bir ülke olan Sri Lanka, ekonomik çöküşün ardından en büyük siyasi krizini yaşıyor.

Geçtiğimiz aylarda iflas ettiğini ilan eden Sri Lanka, dış borçlarını geçici olarak temerrüde düşüreceğini açıklamıştı. Önceki hafta Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe “Ekonomimiz tamamen çöktü” diyerek durumun gidişatını duyurmuştu.

Sri Lanka, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile bir kurtarma paketine ilişkin müzakerelerin sonucunu bekleyene kadar, bu yıl vadesi gelen 7 milyar dolarlık dış borcun geri ödemesini askıya aldığını duyurdu. Ancak ülkenin 2026 yılına kadar yıllık ortalama 5 milyar dolar daha ödemesi gerekiyor

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala