bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,093.83 1.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,989.22 0.74%
bnb
BNB (BNB) $ 560.60 0.04%
solana
Solana (SOL) $ 137.94 2.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518374 0.13%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.45865 2.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131942 1.27%

JPMorgan, SEC’in yasal işlemlerle karşı karşıya kalabileceğini söyledi

jpmorgan

JPMorgan, regülatörün spot Bitcoin ETF’ler ile ilgili tutumunu sürdürmesi halinde, hukuki sorunların yaşanacağını öngörüyor.

Kripto para piyasaları, 2024 yılının başında potansiyel bir ETF onayı için umutlu olsa da JPMorgan analisti Nikolaos Panigirtzoglou aksi bir karar çıkmasının mümkün olduğuna inanıyor. Analist, bu açıklamasına karşın onay için iyimser:

“Spot Bitcoin ETF onayı konusunda yeni bir yasal mücadelenin SEC’in tekrar karşılaşmak isteyeceği bir şey olmadığına inanıyoruz”

Grayscale Investment, geçtiğimiz ay spot Bitcoin ETF teklifini reddettiği gerekçesiyle SEC’e açmış olduğu davayı kazandı. Regülatör, ETF başvurusunun yeniden incelenmesine yönelik verilen karara itiraz etmedi.

ETF onayına ilişkin iyimserlik BTC’yi etkiledi

Bitcoin fiyatı, ABD’de bir spot Bitcoin ETF’inin onaylanacağına dair artan iyimserliğin ardından hızla yükseldi. Varlığın değeri birkaç gün içinde yaklaşık yüzde 20 oranında arttı.

JPMorgan analistleri, yılın önceki çeyreklerindeki Bitcoin performansının bireysel yatırımcıların ilgisinden kaynaklandığını belirtirken, şimdiki performansının ise kurumsal yatırımcılar tarafından desteklendiğini söyledi.

Analistler ayrıca, büyük cüzdanlara önemli miktarda BTC girişi olduğunu ve bunun da kurumsal yatırımcıların talebinin bir sonucu olduğuna dikkat çekti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala