bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,466.00 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,064.13 0.15%
bnb
BNB (BNB) $ 593.46 1.09%
solana
Solana (SOL) $ 154.27 1.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.541749 2.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451384 1.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155233 0.08%

Japon Enerji Şirketi Bitcoin Madenciliğine Yöneliyor

japon enerji sirketi bitcoin madenciligine yoneliyor

Şirketler Bitcoin’e yönelmeye devam ediyor. Japonya’nın en büyük elektrik şirketi Tokyo Electric Power Company (TEPCO) kullanılmayan elektriği Bitcoin’e dönüştürmeye başlayacak.

Elektrik Şirketleri Bitcoin Madenciliğine Yöneliyor

Son dönemde enerji şirketleri Bitcoin madenciliğine yönelmeye başladı. Bu durumda “kullanılmayan elektrik” kavramı alternatif akıma bağlıdır. Alternatif akım, her yönden doğru akımdan önemli ölçüde daha verimlidir ancak burada önemli bir husus bulunuyor.

Bitcoin’in devreye girdiği nokta ise tam olarak burası. Genellikle karbon emisyonlarının ve iklim değişikliğinin ana kaynağı olarak Bitcoin madenciliği gösteriliyordu. Ancak burada Bitcoin madenciliği kullanılmayan enerjiden yararlanıyor.

japon enerji sirketi bitcoin madenciligine yoneliyor 2

Şimdi TEPCO, Tokyo’da bir pilot proje kurduktan sonra Aralık 2022’de duyurduğu gibi bu harekete de dahil oluyor. Bir Japon yarı iletken şirketi olan TRIPLE-1 ile ortaklığa giren TEPCO’nun pilot programı, “ekipman 1.500 kW ölçeğinde büyük miktarda güçle çalıştırıldığında sistem davranışlarını ve elektrik şebekesi üzerindeki etkisi doğrulamayı” amaçlıyor.

Kaynaklar ayrıca tüm ekipmanın normal şekilde çalıştığını iddia etti. Bu başarı ile TEPCO, rüzgar, güneş veya hidroelektirik gibi kaynakları kullanan çeşitli enerji santrallerinde tüm Japonya’da Bitcoin madenciliği operasyonları kurmayı planlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala