bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,212.20 1.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,119.52 2.50%
bnb
BNB (BNB) $ 595.05 0.40%
solana
Solana (SOL) $ 158.04 1.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.541972 0.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453216 3.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158962 5.08%

İstanbul Blockchain Haftası Etkinliğinde Neler Yaşandı?

IBW3

Türkiye, Web3, NFT ve Blockchain etkinlikleri söz konusu olduğunda küresel bir merkez olması çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu noktada tüm bu sektörlerden yerli yabancı birçok ismi ağırlayan İstanbul Blockchain Haftası da birbirinden değerli katılımcıları ile gerçekleşti. Etkinlikte sektörden birçok uzman isim yer alırken biz de röportajlarımızı yaptık. Gelin birlikte İstanbul Blockchain Haftası’nda neler yaşandığına kısa bir göz atalım.

Her Şey NFT’ler ile Başladı

İstanbul Blockchain Haftası kapılarını katılımcılarına NFT Day ile açtı. Birçok NFT’nin yer aldığı NFT sergisi ve birbirinden değerli projelerin yer aldığı etkinlikte katılımcılar, NFT’lerin ve projelerin verdiği heyecanı paylaştı. Sektörden uzmanların yer aldığı panelin ilk karşılama konuşmasını Kıvılcım Harika Ertunç yaparken etkinliğin açılış konuşması Erhan Korhaliller tarafından yapıldı.

IBW0

Günün ilk panelinin moderatörlüğünü üstlenen Korhaliller, Elixxir’in kurucu ve CEO’su David Chaum ile sektörün gelişim ve mevcut konumu hakkında konuştu. Chaum, yaptığı konuşmasında Türkiye’nin Blockchain konusunda bir merkez olma potansiyeline sahip olduğunu belirtirken, sektörün henüz yeni olduğunu ve yapılması gereken çok fazla işin olduğunu söyledi. Kendi projesi Elixxir‘den de bahseden Chaum, kuantum teknolojisinin getirdiği bazı tehlikelerin gerekli önemler alınarak def edilebileceğini vurguladı.

Etkinliğin devamında sektörden birçok önemli isim panel konuşmalarını gerçekleştirirken metaverse, NFT, kripto paralar ve çok daha fazlası katılımcıların da katılımı ile masaya yatırıldı.

IBW 1

Regülasyon, Bankacılık ve Network

İstanbul Blockchain Haftası, hem katılımcıların hem de konuşmacıların bir arada buluşabildiği, sektörün gelişim ve sorunlarını tartışabildiği oldukça geniş bir etkinlik oldu. Son dönemde yaşanan FTX krizinden metaverse sektöründe geliştirilen yeni teknolojilere kadar birçok konunun yer aldığı etkinlik, sektörden insanların network kurması için de ortak bir alan yarattı.

Etkinliğin ikinci gününde konuşmacılar ağırlıklı olarak Web3 ve kripto piyasasındaki gelişmelere odaklanırken, bankacılık ve finansın geleceğine de değinildi.

Moderatörlüğünü Kriptomeda’nın CEO’su Eray Dengiz’in yaptığı ‘Web3 Bankacılığının Yolculuğu: Bankalar web3 ortamında nasıl ilerliyor?‘ panelinde, bankacılık sektöründen birçok isim sorunlara cevap aradı. Panelin ana odak konusu ise konuşmacıların gerekli regülasyonların gelmesi durumunda bankaların kripto değişimine hazır olduklarını belirtmesi oldu.

Etkinliğin ikinci günü Web3, metaverse, NFT, L2 teknolojileri ve çok daha fazlasına odaklanarak devam etti.

Etkinliğin 3. gününde diğer günlerde olduğu gibi birçok ana odak konuları korunurken piyasanın son dönemdeki hareketliliği masaya yatırıldı. Birçok katılımcı panellere katılım sağlarken her arada network ihmal edilmedi.

Etkinliğin son günü ise eğlencenin doruğa ulaştığı Web3 oyunu W3E Turnuvası ile zirve ve finale ulaştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala