bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,003.95 0.34%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,080.62 0.95%
bnb
BNB (BNB) $ 578.17 0.12%
solana
Solana (SOL) $ 168.74 2.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513054 1.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471457 2.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150558 1.43%

İsrail, Norveç ve İsveç Merkez Bankalarından Ortak CBDC Projesi

israil norvec ve isvec merkez bankalarindan ortak cbdc projesi

Hükümetler, Blockchain temelli merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projesi üzerinde çalışmalarına devam ediyor. İsrail, Norveç ve İsveç’in merkez bankaları ortak bir CBDC projesi için bir araya geldi.

Üç Ülkeden Ortak Bir CBDC Projesi Hamlesi

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından yapılan açıklamada İsrail, Norveç ve İsveç merkez bankalarının merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) uluslararası perakende ve havale ödemelerinde nasıl kullanılabileceğini alıştırmak için Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) ile birlikte çalıştıklarını açıkladı.

israil norvec ve isvec merkez bankalarindan ortak cbdc projesi 2

BIS, dünyanın dört bir yanından 61 merkez bankasının bir birliğidir ve ülkelerin egemen para birimlerinin dijital versiyonları olan CBDC’ler de dahil olmak üzere yeni finansal teknolojilerin uygulamalarını keşfetmeye odaklanan birden fazla yerde kurulmuş inovasyon merkezlerine sahiptir. Bir basın açıklamasına göre, Project Icebreaker adlı yeni iş birliği, BIS İnovasyon Merkezi’nin İskandinav Merkezini içeriyor ve farklı yerel CBDC sistemlerini birbirine bağlamanın temel işlevlerini ve teknik yönlerini test edecek.

BIS, sınır ötesi ödemelerin, yüksek maliyetler, düşük hız, sınırlı erişim ve yetersiz şeffaflıktan etkilenmeye devam ettiğini belirtti. Uluslararası Para Fonu (IMF), CBDC’lerin uluslararası ödemeler için maliyetleri azaltabileceğini söylerken, bu haftanın başlarında BIS İnovasyon Merkezi, 22 milyon doların üzerinde döviz işlemlerini kolaylaştıran birden fazla Asya CBDC’sini içeren bir projenin başarısını duyurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala