bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,166.00 1.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,125.00 3.36%
bnb
BNB (BNB) $ 580.50 0.74%
solana
Solana (SOL) $ 175.03 4.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524675 1.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48487 0.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155317 1.94%

İsrail Merkez Bankası Kripto Taslağı Yayımladı

israil merkez bankasi kripto taslagi yayimladi

ABD ve BAE‘nin kripto para piyasasına dair çabalarına bir yenisi de İsrail’den eklendi. İsrail Merkez Bankası kripto taslağı yayımladı. Banka, bu adımla ülkedeki diğer bankaların kripto faaliyetlerinden kaynaklanan itibari para mevduatlarını reddetmemesinin de önünü açtı.

Bankaların genel retler uygulamak yerine şirketleri tek tek incelemelerini zorunlu kılan İsrail Merkez Bankası taslağı dikkat çekici gelişmelerden oldu.

Taslak, bankacılık şirketlerinin risk değerlendirmeleri yapmasını istiyor. Bu değerlendirmeye sanal para birimlerinden gelen veya sanal para birimlerine giren transferler için politika ve prosedürlerin belirlenmesi de dahil olacak.

İsrail Merkez Bankası Kripto Taslağı Dikkat Çekti

İsrail Merkez Bankasının taslağı özellikle ufuk açıcı olarak yorumlandı. Banka, lisanslı kripto firmaları veya finansal varlık hizmet sağlayıcıları için, kapsamlı ret vermeyecek. İlgili bankaların “her vakayı kendi başlarına incelemeleri istenecek”.

Taslak ayrıca, ülkede yürürlüğe giren kara para aklamayla mücadele (AML) kurallarıyla da uyumlu geliştirildi.

Düzenleyiciler, kara para aklama için kripto kullanımını önlemek için AML düzenlemelerini ve uyumluluğu artırıyor. Avrupa Birliği temsilcileri, yeni AML yetkisine konu üzerinde katı bir denetim sağlamak için çalışıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala