bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,922.93 0.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.56 1.12%
bnb
BNB (BNB) $ 578.13 0.38%
solana
Solana (SOL) $ 168.39 3.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514784 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471819 1.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150039 1.96%

IOG, Edinburgh Üniversitesi’yle Ortaklık Kurdu

iog edinburgh universitesine yatirim yapti

Cardano Blockchain oluşturucusu Input Output Global (IOG), Stanford ve Carnegie Mellon’da yaptığı yatırımlara bir yenisini daha ekledi. IOG, son olarak Edinburgh Üniversitesi’yle yeni bir ortaklık kurduğunu açıkladı.

IOG Edinburgh Üniversitesi’yle Blockchain Alanında Ortak Çalışacak

Input Output Global (IOG) tarafından yapılan açıklamaya göre, Edinburgh Üniversitesi ve Input Output Global (IOG) bilimsel anlayışı geliştirmek ve Blockchain ile dağıtılmış defter alanında çalışmalar yapmak için ortaklık kurdu. Kurulan ortaklıkla oluşturulacak olan merkezin, Cardano’nun temelini oluşturan matematiksel olarak saf bir bilgi işlem dili olan Hasskell’i geliştirmeyi teşvik etmek de dahil olmak üzere geniş bir görev üstlenecek.

iog edinburgh universitesine yatirim yapti 2

Gerçekleştirilen lansman, Input Output Global’in daha önce Bilişim Okulu bünyesinde bir Blockchain Teknoloji Laboratuvarı kurduğu üniversite ile mevcut ilişkisine dayanıyor. Kripto şirketi IOG, ayrıca Ağustos 2022’de Stanford Üniversitesi’ndeki Blockchain Araştırma Merkezi’nin finansmanı ve lansmanıyla Pennsylvania’daki Carnegie Mellon Üniversitesi’nde Hoskinson Resmi Matematik Merkezi’ni de kurmak için 20 milyon dolarlık bağışta bulunmuştu. Konu hakkında açıklama yapan IOG CEO’su Charles Hoskinson şu ifadeleri kullandı:

IOG bir süredir Edinburgh Üniversitesi ile birlikte çalışıyor ve bu yeni araştırma merkezinin, sektörümüzü ilerletmeye devam ettirecek olmasından dolayı heyecanlıyım.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala