bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,168.46 2.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,198.89 1.34%
bnb
BNB (BNB) $ 598.77 1.82%
solana
Solana (SOL) $ 154.20 5.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.543575 2.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471503 2.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.166921 3.61%

Intel, Bitcoin Madenciliği Şirketi HIVE Blockchain ile Anlaştı

intel bitcoin madenciligi sirketi ile anlasti1

Kanadalı şirket HIVE Blockchain ve Intel, Bitcoin madenciliği çiplerini kullanmak üzere anlaşma sağladı. Intel, kripto madenciliğine yönelik çip üretimleriyle Şubat ayında öne çıkmıştı. Şimdi ise California merkezli teknoloji devinin sektöre yansıyan hızlı etkisini gösteren bir anlaşma geldi.

HIVE Blockchain, anlaşmayı duyururken şirket COO’su Aydın Kılıç da bir açıklama yaptı. Kılıç, Intel’in “enerji verimliliği” ASIC çipleri ile güç tüketimini azaltmasını beklediğini söyledi.

intel bitcoin madenciligi sirketi ile anlasti2

HIVE, ayrıca Vancouver yerine bu kez Texas‘ta bir madencilik tesisine ev sahipliği yapmak için de ortaklık kurdu. 100 megavatlık tesis için Compute North ile anlaştılar.

Intel, Bitcoin Madenciliği Şirketi HIVE Blockchain ile Sektördeki Hızını Artırdı

Intel’in hızlandırıcı çipi, bu tedarik anlaşması imzalamasıyla şimdiden yüksek talep görmeye başladı. Şubat ayının sonlarında, şirket BMZ1 çipini tanıtmıştı.

Hive Blockchain’in yanı sıra Intel’in madencilik için kullanılan güçlü çipi, Block ve Argo Blockchain gibi sektördeki diğer önde gelen isimler tarafından da sipariş edildi.

Intel, şimdi ikinci nesil bir BMZ1 modeli üzerinde çalışıyor. ABD’nin dev şirketi, Çinlilerin sektördeki hakimiyetine meydan okuyan hamlelerine bu yıl başladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala