bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,039.89 2.69%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,956.87 0.95%
bnb
BNB (BNB) $ 595.18 0.39%
solana
Solana (SOL) $ 148.86 2.56%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507593 1.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442341 0.96%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150556 6.78%

Intel, Kripto Para Madenciliği Arifesinde Bitcoin’i Eleştirdi

intel kripto para madenciligi arifesinde bitcoini elestirdi

Geçen ay kripto para madenciliği sektörüne gireceği haberlerinin geldiği Intel’in CEO‘su Patrick GelsingerBitcoin‘in iklim üzerindeki etkisini eleştirdi. Cambridge Üniversitesi‘ne göre, Bitcoin ağı şu anda yılda tahmini 125 terawatt-saat elektrik tüketiyor. Bu, Norveç, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsveç dahil olmak üzere dünya ülkelerinin çoğundan yılda daha fazla elektrik tüketimi anlamına geliyor. 

Bloomberg röportajında açıklamalarda bulunan Gelsinger, “Bitcoin‘deki tek bir defter girişi, evinizi neredeyse bir gün boyunca beslemeye yetecek kadar enerji tüketir” dedi. 

Bitcoin’in karbon ayak izinin genel olarak 60 milyar pound’dan fazla yanmış kömüre, 9 milyon evin yıllık ortalama elektrik tüketimine veya ortalama bir binek aracın 100 milyar milden fazla mesafe kat etmesine eşdeğer olduğu sonucuna ulaşan araştırmalar daha önce yayımlanmıştı

Intel Kripto Para Madenciliği Sektörüne Gireceğini Duyurmuştu

Çip şirketinin CEO’su, Bitcoin’i eleştirirken kendisinin “iklim sorununu çözmeye yardımcı olacak” diye tanımladığı firmasının kendi madencilik çipini de tanıttı. 

Gelsinger, Intel’in çevreye daha az zarar verecek yeni madencilik çipini öne çıkarmak üzere olduğunu söyledi. Geçen ay bu çipin haberleri medyaya yansımıştı. 

“Bunu düzeltmek için çalışacağız çünkü bu güçlü bir teknoloji, değiştirilemez bir kaldıraçlı dijital giriş sistemi; para birimini, işlemleri, tedarik zincirlerini değiştirebilir.” diyen Gelsinler’in yorumları kripto karşıtı gibi görünse de, Intel’in sektörün altında yatan teknolojik potansiyeli değerlendirme arayışında olduğu gözlendi. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala