bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,990.95 2.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,103.32 5.33%
bnb
BNB (BNB) $ 580.11 1.82%
solana
Solana (SOL) $ 173.25 7.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523665 1.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482268 5.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156513 4.46%

İngiltere’nin En Büyük Bankasından Beklenmedik Kripto Kararı

ingilterenin en buyuk bankasindan beklenmedik kripto karari

Dünya genelinde kripto benimsenmesi artmaya devam ederken, ülkelerden de kriptoya yönelik yeni adımlar gelmeye devam ediyor. Bu noktada kriptoya daha sıcak bir bakışın hâkim olduğu İngiltere’den beklenmedik bir açıklama geldi. İngiltere’nin en büyük bankası konumunda olan HSBC’nin ana grubu HSBC Holdings, kripto konusunda beklenmedik bir karar aldığını duyurdu.

HSBC’den Beklenmedik Kripto Kararı

Bloomberg haberine göre İngiltere’nin en büyük bankası olan HSBC, müşterilerin kredi kartlarıyla kripto para satın almalarını yasakladığını açıkladı. Bununla birlikte her iki taraf da kripto varlık endüstrisindeki düzenleyici endişelere tepki göstererek böyle bir karar alınmış olabileceği aktarılıyor.

ingilterenin en buyuk bankasindan beklenmedik kripto karari 2

HSBC, müşterilerinin kripto para birimi satın almalarını yasakladı. Bununla birlikte bankanın banka kartı kullanıcılarına bir yaptırım kararı ise şimdilik bulunmuyor. Son birkaç hafta içinde, özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto konusunda düzenlemelerin arttığı görülüyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin bu konudaki en üst noktadaki düzenleyici kurumu olan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), son dönemde kripto şirketleriyle ilgili yeni mahkeme kararları gönderiyor.

ABD tarafında yaşanan bu gelişmelerin bir yansıması olarak İngiliz bankaları da ABD’ye benzer bir karar almaya başlıyor. Spesifik olarak ülkenin en büyük bankası olan HSBC’nin bu kararı sonrasında kullanıcıların nasıl bir tepki göstereceği ise merak konusu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala