bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,410.53 0.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,950.15 2.13%
bnb
BNB (BNB) $ 570.89 1.98%
solana
Solana (SOL) $ 161.87 1.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515596 0.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458216 0.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150576 2.33%

IMF’den Orta Afrika Cumhuriyeti’ne Bitcoin Konusunda Uyarı Geldi

imfden orta afrika cumhuriyetine bitcoin konusunda uyari geldi 2

El Salvador’un lider kripto para birimi Bitcoin’i (BTC) kabul etmesinin ardından bir hamle de Orta Afrika Cumhuriyeti’nden geldi. Kısa süre önce Orta Afrika Cumhuriyeti’nin resmi para birimi olarak Bitcoin’i (BTC) benimsediğini sizlere aktarmıştık. Bu kez Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) Orta Afrika Cumhuriyeti‘ne bir uyarı geldi.

IMF’den Orta Afrika Cumhuriyeti’ne Uyarı

Uluslararası Para Fonu, Bitcoin‘in Orta Afrika Cumhuriyeti tarafından yasal ihale olarak kabul edilmesinin bir takım zorluklar getirdiğini belirtti.

imfden orta afrika cumhuriyetine bitcoin konusunda uyari geldi 3

Bunun yanında muhalefet partileri, hükümetin Orta Afrika Cumhuriyeti de dahil olmak üzere altı ülkenin ortak para birimini yöneten bölgesel merkez bankasına danışmadan aldığı kararı eleştirdi.

IMF’ten yapılan açıklamada, Bitcoin’in Orta Afrika Cumhuriyeti’nde yasal para birimi olarak kabul edilmesinin, büyük yasal, şeffaflık ve ekonomik politika zorluklarını gündeme getireceği belirtildi. Ayrıca IMF’in, Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki bu yeni yasanın getirdiği endişeleri ele alma konusunda bölgesel makamlara yardımcı olduğu belirtildi.

Hükümet, Bitcoin’i yasal para birimi olarak benimsemenin ülkenin ekonomik toparlanmasını ve büyümesini teşvik ederken, aynı zamanda yıllardır süren iç savaşın harap ettiği ülkeyi istikrara kavuşturacağını söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala