bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,408.99 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,079.82 2.48%
bnb
BNB (BNB) $ 588.61 0.60%
solana
Solana (SOL) $ 153.07 3.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532677 0.13%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457613 1.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157115 2.76%

IMF, Kripto Para Birimlerinin Düzenlenmesine Dikkat Çekti

imf kripto para birimlerinin duzenlenmesine dikkat cektiss

Son zamanlarda düzenleyiciler kripto para birimleri ile ilgili olarak yeni açıklamalar yapmaya başladı. Bunlardan biri de Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) geldi. IMF’ye göre; kripto varlıklar niş ürünler olmaktan daha çok ana akım bir varlığa dönüşecek. Ancak bunun sektörde daha kapsamlı bir düzenlenme ihtiyacı olduğunu vurguladı.

IMF: Kripto Para Birimleri Kapsamlı Bir Şekilde Düzenlenmeli

IMF sermaye piyasası direktörü Aditya Narain ve müdür yardımcısı Marina Moretti tarafından hazırlanan raporda, kripto varlıkların daha kapsamlı bir şekilde düzenlenmesi gerektiği belirtiliyor.

Bununla birlikte, Narain ve Moretti’ye göre; kripto varlıklar için düzenleyici çerçeveler geliştirmek oldukça zor bir durum. Bunun sebebi olarak ise genel olarak piyasanın hızlı değişimi olarak belirtiliyor.

IMF’nın yayımladığı raporda konu ile ilgili olarak şu ifadelere yer veriliyor:

Düzenleyiciler, kısıtlı kaynaklarla kriptonun potansiyelleri araştırmak ve diğer birçok detaya ayak uydurmak için mücadele ediyor. Bazı düzenleyiciler tüketicinin korunmasına öncelik verirken, diğerleri güvenlik ve sağlamlığa veya finansal bütünlüğe öncelik verebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala