bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,847.91 0.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,077.65 1.41%
bnb
BNB (BNB) $ 578.33 0.33%
solana
Solana (SOL) $ 168.97 2.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51405 1.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471637 1.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149716 2.46%

Hong Kong Kripto Varlıklara Bakış Açısını Güncelliyor

Hong Kong Kripto Varliklara Bakiş Açisini Güncelliyor

Kripto varlık sektörü son dönemde düzenleyicilerin odak noktası hâline gelmiş durumda. Birçok ülkenin düzenleyicileri konu üzerinde aktif olarak çalışsa da kesin bir çerçeve çizilebilmiş değil. Bu noktada bazı ülkeler ilk etapta attıkları adımlardan da pişman olabiliyorlar. Son olarak bir adım da Hong Kong tarafında geldi.

Hong Kong Kripto Varliklara Bakiş Açisini Güncelliyor 2

Hong Kong Kripto Kripto Varlıklar Konusunu Bir Kez Daha Düşünecek

Hong Kong‘un Finansal Hizmetler ve Hazine Bürosu da Pazartesi günü kentin amiral gemisi teknoloji konferansı Hong Kong FinTech Week’in açılışında sanal varlıklar hakkında bir politika açıklaması yayınladı.

Açıklamada, Hong Kong’un küresel sanal varlık hizmeti sağlayıcılarıyla “ilişki kurmaya ve onları şehre davet etmeye hazır” olduğu belirtiliyor. Çin Halk Cumhuriyeti’nin Özel İdari Bölgesi olan Hong Kong Yasama Konseyi, şu anda, Kara Para Aklama ve Terörle Mücadele Finansmanıyla Mücadele Yönetmeliğinde önerilen değişikliklerin bir parçası olarak Hong Kong’un yeni VASP lisans rejimini gözden geçiriyor. Rejim, gelecek yıl 1 Mart’ta yürürlüğe girecek.

Politika bildirisine göre, Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu, perakende yatırımcılara lisanslı borsalara nasıl “sanal varlıklara uygun bir erişim derecesi” verilebileceği konusunda halka açık bir istişare gerçekleştirecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala