bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,991.95 0.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,120.78 0.91%
bnb
BNB (BNB) $ 578.59 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 172.38 1.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520694 0.72%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48186 0.20%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152951 1.87%

Hollanda merkezli Txbit, operasyonlarını sonlandırıyor

hollanda merkezli txbit operasyonlarini sonlandiriyor

Dünya genelinde artan düzenleyici baskıları, kripto para ekosistemini olumsuz etkiliyor. Bu noktada Hollanda’nın en tanınmış kripto para borsalarından birisi olan Txbit, kullanıcılarını üzen bir açıklamada bulundu.

Txbit, Faaliyetlerine Son Veriyor

Hollanda merkezli kripto para ticaret platformu Txbit, belirsiz düzenleyici şartlar ve “olumsuz piyasa değişimleri” yüzünden faaliyetlerine son verme kararı aldı. Şirket, yapılan resmî açıklamada, artan uyum maliyetleri ve sürekli daralan ürün marjlarının işlerini sürdürme kabiliyetini ciddi şekilde zayıflattığını belirtti. Şirket duyurusunda şu ifadeleri yer verdi:

Bir zamanlar bize uygun bir ortam olarak gördüğümüz şartlar, artık faaliyetlerimizi devam ettirmemizin önünde bir engel oluşturuyor.

Txbit, 2018 yılında Hollanda’nın “kripto para işletmeleri için cazip yasa ve düzenlemelere” sahip olduğunu vurgulamıştı. Ancak şimdi, işletmenin web sitesi planlanan bir kesinti için kapalı durumda, tüm açık siparişleri iptal edecek ve ticaret fonksiyonunu sonlandıracak.

Şirket tarafından yapılan açıklamada 14 Eylül 2023 tarihine kadar tüm müşterilerin paralarını çekmeleri gerektiği vurgulandı. Şirket açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bu süreci en kısa sürede tamamlamanızı tavsiye ederiz, çünkü belirtilen tarihten sonra kalan fonlar geri alınamayacaktır.

Amsterdam merkezli şirket, 2016 yılında kurulmuş ve 2019 yılında işletmeye açılmıştı. Txbit, kapanışın yaratabileceği olası rahatsızlıklar için özür dileyerek, “Bu yolculuk boyunca bize gösterdiğiniz anlayış ve desteğe teşekkür ederiz. Tüm projelere başarılar diler, gelecek yolculuklarında başarıya ulaşacaklarına dair umutlarımızı yineliyoruz.” şeklinde bir veda mesajı yayımladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala