bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,931.66 6.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,015.50 4.06%
bnb
BNB (BNB) $ 585.36 3.23%
solana
Solana (SOL) $ 155.90 8.89%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517533 3.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452127 5.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155872 6.69%

Hibrit kripto borsası GRVT bir ilki gerçekleştirecek

GRVT

Hibrit kripto borsası GRVT, zkSync ekosistemindeki ilk “hiper zincir” olarak piyasaya sürülecek

İlk hiper zincir

Merkezi ve merkezi olmayan borsaların faydalarını birleştiren hibrit bir kripto borsası olan GRVT, zkSync ekosistemindeki ilk “hiper zincir” olarak piyasaya sürülecek.

Ethereum Layer 2 zkSync’in geliştiricisi Matter Labs Cuma günü yaptığı açıklamada GRVT’nin Robinhood benzeri bir kullanıcı deneyimi ve Uniswap benzeri borsaların kendi kendini saklama özelliklerini sağlayacağını söyledi. Matter Labs, zkSync’in zkSync ekosisteminde bir Katman 3 Validium olarak çalışacak özel bir blokzinciri olan ilk “Hyperchain” olacağını söyledi.

Hibrit zincir nedir?

Hiper zincirler, zkSync Era’ya paralel Katman 2 ağları veya zkSync ekosisteminde Katman 3 Validyumları olarak çalışacak özel blok zincirleridir.

Validiumlar, Katman 2 ağ zk-rollup’ları gibi çalışan Ethereum Katman 3 ağlarıdır; temel fark, bir zk-rollup’ta verilerin zincir üzerinde tutulurken, Validiumların bunları zincir dışında saklamasıdır. Matter Labs, Validium’ların verileri blokzincirine eklemeden önce şifrelediğinden, kullanıcıları önden çalıştırma ve piyasa manipülasyonundan korumaya yardımcı olduğunu söyledi.

Matter Labs sözcüsü The Block’a yaptığı açıklamada, zkSync’in GRVT gibi platformlarla yeni kullanım alanlarına kapı açtığını söyledi. “GRVT gibi bir şey ne zkSync ekosistemi içinde ne de dışında inşa ediliyor.” diyen sözcü, “GRVT gibi ekipler, hiper köprüler aracılığıyla birbirine bağlanan özel hiper zincirler tasarlayıp dağıtarak tamamen yeni kullanım alanları oluşturabilir.” ifadelerini kullandı.

GRVT lansmanı

Hibrit kripto borsasının önümüzdeki ay kapalı alfa sürümünü, gelecek yılın ilk çeyreğinde ise mainnet’i piyasaya sürmesi bekleniyor. ZkSync’in “yatay ölçeklendirme” altyapısı ile iki milisaniyeden daha az gecikmeyle saniyede 600 bine kadar işlem hızı sunmayı hedefliyor.

GRVT kurucu ortağı ve CEO’su Hong Yea The Block’a verdiği demeçte, “Yatay ölçeklendirme, yeni hiper zincirler olarak ek temel çiftleri dağıtmak anlamına geliyor. BTC/USDT sürekli vadeli işlemlerinin bir hiper zincir olduğunu varsayalım. Bunun gibi diğer altyapı bileşenlerini, birlikte çalışabildikleri için ölçeklendirmek üzere yeni hiper zincirler olarak ekleyebiliriz. Bu, yüksek frekanslı yatırımcıların merkezi bir borsaya benzer şekilde saniye başına yüksek işlemlerle daha verimli ticaret yapmalarına olanak tanır.”

GRVT, Matter Labs, CMS Holdings ve diğer yatırımcılar tarafından desteklenmektedir. Geçtiğimiz ay, 39 milyon dolar para sonrası değerleme ile bir token varant turu ile bir özkaynakta 7,1 milyon dolar tohum öncesi ve tohum fonu topladığını duyurdu. GRVT’nin token’ının 2024 yılının sonlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala