bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,081.97 1.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,119.85 1.66%
bnb
BNB (BNB) $ 576.27 0.33%
solana
Solana (SOL) $ 174.36 3.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521961 0.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479412 0.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153648 1.02%

Güney Kore’de Kripto Varlıklar İçin Kılavuz

guney korede kripto varliklar icin kilavuz

Kripto paraların benimsenmesi artarken, ülkeler varlıkları düzenlemeye yönelik adımlarını hızlandırdı. Geçen haftalarda izleme sisteminin devreye gireceğini bildiren Güney Kore, hangi kripto paraların menkul kıymet olarak kabul edileceğine dair bir kılavuz yayınladı. Buna göre menkul kıymet tanımına uyan varlıklar, sermaye piyasası yasalarınca denetlenecek. Söz konusu kılavuzun ‘security token‘ların yasalaştırılması sürecinin bir parçası olduğu belirtildi.

Güney Kore, Kripto Paralar İçin Kılavuz Yayınladı

Güney Kore‘de hangi kripto paraların menkul kıymet olarak değerlendirilmesi gerektiğine ilişkin bir kılavuz yayınlandı. Finansal Hizmetler Komisyonu’ndan yapılan açıklamada (FSC), ülkenin sermaye piyasası yasasında belirtilen niteliklere uyan kripto varlıkların menkul kıymet olarak değerlendirileceği vurgulandı. Kuruluşa göre ticari faaliyetlerde pay sağlayan, temettü veya artık varlık hakları veren kriptolar menkul kıymet olarak sınıflandırılabilir. Güney Kore‘de yasalar, ek ödeme yapma gereği duymayan yatırımları finansal varlık olarak değerlendiriyor.

guney korede kripto varliklar icin kilavuz2

Menkul kıymet tanımına uyan kripto paraların sermaye piyasası kurallarına tabi olacağı belirtildi. Menkul kıymet özelliği bulunmayan kripto varlıklar ise diğer düzenlemeler kapsamında olacak. Kripto borsaları da dahil olmak üzere dijital varlık hizmet sağlayıcıları, token’ların menkul kıymet olup olmadığını değerlendirmekten sorumlu olacak. Prosedürlere uymayan şirketlere yaptırım uygulanacak. Güney Kore, kara para aklama ve suç işlemleri için de harekete geçmişti. Ülkede bu yıl kripto para izleme sistemi kurulması hedefleniyor. Diğer yandan en büyük ikinci şehir Busan, kripto para borsası kurmayı planladığını açıklamıştı. Geleneksel yatırım dünyasındaki hisse senetleri ve tahvillerin blockchain ile çalışan hallerine ‘security token’ deniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala