bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,876.51 1.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,937.95 3.18%
bnb
BNB (BNB) $ 553.67 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 133.02 10.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512084 5.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446143 5.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.128222 4.01%

Güney Afrika için Kripto Düzenlemeleri, 2022’de Geliyor

guney afrika icin kripto duzenlemeleri 2022de geliyor

Bloomberg tarafından yayımlanan bir habere göre, Güney Afrika’nın finansal düzenleyici gözlemcisi, 2022’de kripto düzenlemeleri getirmeyi planlıyor. Ülkenin Finansal Sektör Davranış Otoritesi (FCSA), özellikle Güney Afrika’da artan kripto para dolandırıcılığından yatırımcı koruması sağlayacak bir dizi yasa oluşturmak istediğini söyledi.

Kriptoyla ilgili son dönemde artan bu dolandırıcılık meseleleri, kurbanların milyarlarca dolar kaybetmesine yol almış durumda.

Güney Afrika’nın en büyük finansal düzenleyicisi olan Unathi Kamlana’ya göre, kripto düzenlemeleri, kripto para ticaretini yöneten hükümlerin yanı sıra dijital para birimi ile ülkenin finansal piyasaları arasındaki etkileşimle ilgili konuları da içerecek.

guney afrika icin kripto duzenlemeleri 2022de geliyor 2

Güney Afrika Kripto Regülasyonları için Hazırlanıyor

Aralık 2019’da Güney Afrika Merkez Bankası, para birimi kontrol önlemlerinden kaçma konusunda kripto kullanımını önlemek için tasarlanmış planları uygulamaya koyma planlarını duyurmuştu.

Konuyla alakalı olarak konuşan Kamlana, FCSA’nın yatırımcıları potansiyel olarak riskli planlardan korumanın bir yolu olarak sağlam kripto gözetimini sürdürmeye istekli olduğunu belirtti.

FCSA yöneticisi, ajansın kriptonun Güney Afrika’nın finansal istikrarı için önemli bir risk teşkil belirtti. Kamlana ayrıca FCSA’nın kriptoyu para birimi olarak değil varlık olarak gördüğünü de belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala